Na Braču od proljeća planinarsko-turistička staza duga 135 kilometara

Pješačka planinarsko-turistička staza na otoku Braču, duga 135 kilometara, bit će otvorena na proljeće te će pridonijeti još boljim turističkim rezultatima i produljiti sezonu na otoku, priopćila je Turistička zajednica Supetra.

"Izrada mape, zemljovida i čišćenje putova, u što će biti uloženo 80.000 kuna, završit će do Uskrsa te će ova 'okobračka' staza, duga 135 kilometra, biti otvorena početkom proljeća", rekao je za Hinu direktor TZe Supetra Ivan Cvitanić.

Po njegovim riječima, na relativno malom području otoka Brača mnogo je atrakcija i mjesta vrijednih posjeta, a šetnja i planinarenje najbolji su način da ih se otkrije.

"Monumentalna pustinja Blaca te Zmajeva špilja ili pak jedinstvena Klesarska škola u Pučišćima su lokaliteti od svjetskog značenja", rekao je Cvitanić i dodao da je šetnja prekrasnom prirodom uz okuse lokalne kuhinje "zasigurno adut koji će 'okobračku' stazu učiniti drugačijom od sličnih staza u svijetu".

Istaknuo je da takve staze potiču razvoj gospodarstva, utječu na poboljšanje turističkih rezultata i produljenje turističke sezone jer turisti koji žele planinariti ili pješačiti uglavnom za svoje aktivnosti odabiru predsezonu i posezonu.

Također je rekao da je 'okobračka' staza zajednički projekt svih turističkih zajednica otoka Brača te općina Pučišća i Nerežišća, a poduprla ga je i Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije. (Hina)

Ostale vijesti