Valamar Riviera grupa u idućoj će godini investirati 826 milijuna kuna

​Nadzorni odbor Valamar Riviere odobrio je investicijski ciklus za 2020. godinu, čime će ukupna ulaganja u Valamarovim destinacijama, uključujući ulaganja Imperial Riviere, doseći 826 milijuna kuna u idućoj godini, objavila je u petak najveća hrvatska turistička kompanija.

Kako je Valamar objavio putem Zagrebačke burze, Nadzori je odbor donio konačnu odluku o odobrenju investicija za 2020. godinu u iznosu od 599,9 milijuna kuna, dok je Nadzorni odbor Imperial Riviere odobrio investicije u idućoj godini u iznosu od 226,2 milijuna kuna. Tako će ukupno odobrene investicije Valamar grupe iznositi 826,2 milijuna kuna.  

"Investicijski projekti u 2020. godini predstavljaju nastavak strategije ulaganja u repozicioniranje portfelja prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti", navodi se u priopćenju.

Iz Valamara tako ističu da u idućoj godini zaokružuju veliki projekt repozicioniranja Istra Premium Camping Resorta u Funtani u prvi kamping resort s 5 zvjezdica u Istri, čime će ukupna trogodišnja ulaganja u kamp doseći oko 413 milijuna kuna.

Ulaganja se nastavljaju i u Padova Premium Camping Resort na otoku Rabu, Valamar Meteor Hotel u Makarskoj, Kuću Valamar u Dubrovniku za sezonske zaposlenike, energetsku učinkovitost te projekte digitalizacije, najavljuju iz Valamara.

Također navode kako će se u porečkoj zoni Pical Valamar do 2021. godine realizirati investicije u sveukupnom iznosu od 1,5 milijardi kuna, što uključuje i hotel Pinea, najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna, čija je izgradnja započela ove jeseni.

Među značajnijim ulaganjima ove zime također će se repozicionirati Valamar Parentino 4 zvjezdice (ex Valamar Zagreb) s proširenom ponudom smještaja i usluga za obitelji.

Po podacima iz priopćenja, Valamar Riviera je do sada uložila gotovo šest milijardi kuna u turizam, čime je prepoznata kao jedan od najvećih ulagača u Hrvatskoj i regiji.

"U sezoni koju je obilježila stagnacija turističke potražnje, nastavili smo sa snažnim rastom pod utjecajem značajnih ulaganja u proteklom razdoblju. Najavljeni investicijski ciklus za Valamar predstavlja početak novog strateškog razdoblja do 2022. godine, u kojemu će fokus i dalje biti na ulaganjima u razvoj turističkog porfelja, destinacija i djelatnika na društveno odgovoran i održiv način", izjavio je u priopćenju predsjednik Uprave Valamar Riviere Željko Kukurin. 

Inače, grupa Valamar Riviera posluje u devet atraktivnih destinacija, od Istre i Kvarnera do Dubrovnika u Hrvatskoj te Obertauerna u Austriji. Portfelj turističkih objekata grupe uključuje 36 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta, a u više od 21 tisuću smještajnih jedinica dnevno može smjestiti više od 58 tisuća gostiju, podaci su iz devetomjesečnog financijskog izvješća te kompanije. (Hina/FaH)

Pisane vijesti