Otvorena izložba fotografija Hrvatske u prestižnoj galeriji Kunsthalle u Münchenu

Hrvatska turistička zajednica, u prostoru galerije Kunsthalle u središtu Münchena, svečano je, pred brojnim uglednim gostima, partnerima, osobama iz javnog i kulturnog života te novinarima iz 20 medijskih kuća, otvorila veliku izložbu fotografija pod nazivom „Hrvatska puna svjetla i boja“.

Ljepote Hrvatske predstavljene su kroz fotografije hrvatskih renomiranih fotografa koje prikazuju hrvatsku kulturnu baštinu i prirodne ljepote, a posjetitelji će ih moći vidjeti sve do 23. veljače 2020. godine.
 
Izložene fotografije potpisuju renomirani hrvatski fotografi poput Ive Pervana, Davora Rostuhara, Zorana Jelače, Ive Biočine, Aleksandra Gospića i drugih. Oni su svojom kamerom zabilježili prirodnu raznolikost i živopisnu kulturu Hrvatske pa se na fotografijama mogu pronaći motivi naših gradova, otoka, dvoraca, katedrala, nacionalnih parkova i parkova prirode, ali i naših autohtonih specifičnosti poput Sinjske alke, lipicanera, klapske pjesme i narodne nošnje.
 
„Čast nam je predstaviti sve ljepote Hrvatske kroz vrhunske fotografije naših umjetnika u prostorijama jedne od najposjećenijih galerija u Njemačkoj. Ovo je sjajna prilika za promociju Hrvatske u srcu Münchena, a cijela priča dobiva još veći značaj kad znamo da je Njemačka najvažnije emitivno tržište za hrvatski turizam s kojeg u ovoj godini ostvarujemo rast od 4 posto. Najveći turistički promet ostvarujemo upravo iz južnih pokrajina te sam siguran da će velik broj Nijemaca, ali i njihovih gostiju iz cijeloga svijeta, posjetiti ovu izložbu“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.
 
„Ponosni smo na uspješnu suradnju Kunsthallea i Ispostave HTZ-a u Münchenu koja je rezultirala izložbom fotografija koja je dio vreve božićnog sajma u Münchenu, kojeg će ove godine posjetiti preko 3 milijuna gostiju iz cijeloga svijeta. Prva pop-up izložba jedne destinacije u Kunsthalleu koncipirana je kao ostakljena izložba vidljiva za prolaznike izvana, a prezentirana je hrvatska kulturna baština s Rijekom kao Europskom prijestolnicom kulture 2020., ali i hrvatska netaknuta priroda koja je naša velika prednost“, poručila je voditeljica ureda Ispostave HTZ-a u Münchenu Nera Miličić.
 
Galerija Kunsthalle u Münchenu nalazi se na frekventnoj Theatiner ulici koja povezuje dva najvažnija minhenska trga Marien i Odeonplatz te broji više od 300 tisuća posjetitelja godišnje. Sinoćnje otvorenje izložbe održalo se usporedno s paljenjem lampica na Marien Platzu, odnosno otvaranjem božićnog sajma u Münchenu pa se s punim pravom može reći da je Hrvatska dobila izvanrednu pozornicu u centru bavarskog adventskog događanja.
 
Njemačka se tradicionalno nalazi na prvom mjestu po broju ostvarenih dolazaka i noćenja u Hrvatskoj, a prema podacima sustava eVisitor u dosadašnjem dijelu godine s ovog je tržišta ostvareno gotovo 3 milijuna dolazaka i više od 21 milijun noćenja.

Pisane vijesti