Radni sastanci i prezentacije radi uspostavljanja pilot područja INHERITURA u Parku prirode Telašćica na Dugom otoku

Predstavnice Ministarstva turizma, uključene u realizaciju EU projekta INHERIT, od 20. do 23. studenoga organizirale su niz radnih sastanaka na području Zadarske županije s ciljem poduzimanja i predstavljanja daljnjih koraka radi uspostavljanja (pilot) područja INHERITURA u prostoru Parka prirode Telašćica na Dugom otoku.

Prvi dan održan je radni sastanak, u prostorijama Općine Sali, s ravnateljicom PP Telašćica Nikolinom Baković i njenim suradnicama. Tom je prigodom Ana Marija Vukčević, koordinatorica projekta INHERIT ukratko predstavila dosadašnje rezultate, dok su u nastavku Antonija Drmić i Tatjana Martinović Vučetić kao tematske stručnjakinje u projektu, održale prezentacije vezano uz nadolazeće tzv. pilot testiranje PP Telašćica kao budućeg INHERITURA područja i nositelja oznake INHERIT i potom obvezu formiranja/odabira članova odbora i upravljačke strukture budućeg područja te daljnje planirane infrastrukturne zahvate.



Drugi dan održan je radni sastanak s predstavnicima lokalne vlasti, zainteresiranom javnošću i ostalim lokalnim dionicima na Dugom otoku na kojem su predstavnice Ministarstva turizma detaljno objasnile proceduru, dugoročnu korist i kriterije za prijavu i dobivanje oznake INHERITURA. Potom je uslijedio obilazak, snimanje i prikupljanje podataka na području PP Telašćica.

U petak je u Zadru uslijedio sastanak s Brankom Batur, pomoćnicom ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar kojoj je dodijeljena uloga pridruženog partnera u projektu INHERIT, a u svrhu realizacije manjeg infrastrukturnog zahvata na području Telašćice.

Poslije toga, predstavnice Ministarstva, u prostorijama Zadarske županije, sastale su se s Lovrom Jurišićem, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove i s njegovom zamjenicom Martom Hordov, kako bi ih pobliže upoznali sa zaključcima održanih sastanaka i mogućim sljedećim koracima u projektu.

EU | Međunarodna suradnja