Američki Virtuoso uvrstio Hrvatsku među top 5 svjetskih destinacija za 2020. godinu

Prema rezultatima Virtuosa, prestižnog američkog udruženja agencija za luksuzna putovanja, Hrvatska je za 2020. godinu uvrštena u top 5 svjetskih destinacija u čak tri kategorije: prva u kategoriji brzorastućih destinacija, treća najbolja destinacija za milenijalce i i peta među najboljim globalnim destinacijama.  

U kategoriji najpopularnije emerging, odnosno brzorastuće destinacije Hrvatska je zauzela prvo mjesto te je iza sebe ostavila Antarktiku, Island, Japan i Portugal, dok je u kategoriji najboljih destinacija za milenijalce naša zemlja zauzela visoko treće mjesto iza Grčke i Balija, a ispred Islanda i Kambodže. Hrvatska je u kategoriji najbolje globalne destinacije zauzela peto mjesto, a ispred su Italija, Grčka, Francuska i Japan.
 
Riječ je o rezultatima objavljenim u godišnjem istraživanju „Virtuoso® Luxe Report“ koji u 2020. godini na temelju trenutnih rezervacija predviđaju top trendove u putovanju među kojima su višegeneracijska putovanja, autentičnost, aktivna i pustolovna putovanja, obiteljska putovanja te slavljenička putovanja.
 
„Hrvatski turizam u segmentu dalekih tržišta najveći turistički promet ostvaruje upravo iz SAD-a. Ovaj izvještaj koji dolazi od strane prestižnog udruženja poput Virtuosa dodatno potvrđuje odličnu poziciju koju naša zemlja uživa na nama iznimno važnom američkom tržištu te potvrđuje da je Hrvatska u društvu vodećih odredišta za goste istančanog ukusa“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, naglasivši kako je u dosadašnjem dijelu godine s tržišta SAD-a ostvareno gotovo 627 tisuća dolazaka i preko 1,7 milijuna noćenja što predstavlja rast od 12 posto u odnosu na isto razdoblje lani.
 
Virtuoso® Luxe Report predstavlja godišnje izvješće temeljeno na istraživanju provedenom među svjetskim agencijama za putovanja te njihovim savjetnicima koji su članovi Virtuosa. Virtuoso predstavlja mrežu najboljih američkih luksuznih turističkih agencija koja broji više od 20.000 savjetnika širom svijeta te godišnjim prometom koji iznosi više od 26,4 milijarde američkih dolara. Mreža Virtuoso uključuje više od 1.800 partnera među kojima su vrhunski hoteli i odmarališta, turoperatori, avioprijevoznici, agencije, a osnovni cilj mreže je klijentima ponuditi detaljno isplanirana i nezaboravna putovanja.

Pisane vijesti