DHT: Dodijeljene nagrade za najbolje od najboljih u turizmu

Večeras u Osijeku dodijeljene su nagrade za najbolje od najboljih u turizmu, u kategorijama: Turistička destinacija; Nagrada za održivi turizam; Plaža; Turistički događaj; DMK putnička agencija; Restoran; Marina; Kamp; Hotel; Nagrada „Anton Štifanić“ za tvrtke/ustanove, te za pojedinca, kao i za životno djelo i posebno priznanje za izniman doprinos turizmu RH

Nagrade su uručili predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

„Hrvatska je danas jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a taj uspjeh rezultat je rada svih turističkih djelatnika, svih domaćina i onih koji čine turizam boljim. Stoga bih ovim putem želio čestitati svima, a posebno nagrađenima, što hrvatski turizam svake godine činite sve kvalitetnijim, inovativnijim i zanimljivijim. Kako bismo osigurali dugoročan uspjeh hrvatskog turizma moramo se kontinuirano unapređivati i zato su Dani hrvatskog turizma, kao najveći skup dionika u hrvatskom turizmu, odlična prilika da se osvrnemo na dosadašnje rezultate, razmijenimo iskustva, razgovaramo o novim idejama i trendovima u svijetu turizma. Vjerujem da ćemo kroz zajedničko djelovanje i suočavanje sa svim izazovima u budućnosti i dalje obarati rekorde te učiniti hrvatski turizam još konkurentnijim, još otvorenijim i ispunjavajućim za svakog posjetitelja“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli prilikom dodjele nagrada.

„Svečana dodjela nagrada u sklopu Dana hrvatskog turizma predstavlja možda i najvažniji dio jer tako dodatno naglašavamo važnost i doprinos svih turističkih djelatnika u ostvarenju dosadašnjih rezultata na koje je ponosan cjelokupni hrvatski turistički sektor. Naša zemlja danas uživa status respektabilne turističke destinacije koja iz godine u godinu zadržava pozitivne trendove rasta, što je rezultat nesebične predanosti i rada naših ljudi. Iskrene čestitke upućujem svim nagrađenim i nominiranim, a sve turističke djelatnike pozivam na nastavak ovog zajedništva i u nadolazećoj nam 2020. turističkoj godini“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

"Iznimno me veseli što ćemo 23. put dodijeliti nagrade „Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku“, kojima nagrađujemo najbolje od najboljih u domaćem turizmu. Dobitnike određujemo prema kvaliteti i poslovnim pokazateljima, ali temelj su te kvalitete i uspjeha ljudi. Najveće bogatstvo koji naši gosti nose iz Hrvatske nisu fotografije prirodnih ljepota, već uspomene na dobar provod koje im stvarate vi - domaćini. Vaša gostoljubivost, osmijeh i srdačnost čine razliku i stvaraju doživljaj Hrvatske kojem nitko ne može konkurirati. Ove rekordne brojke kojima se rado hvalimo svake godine, plod su vašeg rada. Zato se ne bojim za budućnost našeg turizma jer je ključ njegova uspjeha u vašim rukama, a vi ste se uvijek iznova dokazali kao faktor koji čini razliku“, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

Ovom dodjelom nagrada su zaključeni Dani hrvatskog turizma u Slavoniji, a na manifestaciji je sudjelovalo preko tisuću sudionika iz hrvatskog turističkog sustava te iz poslovnog i društvenog života.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već dvanaestu godinu za redom. Generalni sponzor Dana hrvatskog turizma je Hrvatska elektroprivreda.

Hrvatska elektroprivreda je od svog osnutka tradicionalno usmjerena i na očuvanje i promociju hrvatske baštine, svega onoga po čemu smo posebni i prepoznatljivi u svijetu.

HEP – više od struje!

Više o programu Dana hrvatskog turizma te popratnim sadržajima i događanjima potražite na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.



Pisane vijesti