Globalna konferencija o održivom upravljanju destinacijama u Zagrebu i Malom Lošinju

Hrvatska će od 8. do 12. listopada biti domaćin Svjetskih dana zelenih odredišta 2019. Dubrovnik, poznat po svojim aktualnim problemima vezanima za prekomjerni turizam, predstavit će svoju novu strategiju i rješenja. Više od 60 vodećih stručnjaka iz cijelog svijeta predstavit će zelena rješenja za turističke destinacije.

Vrhunski stručnjaci sa svih kontinenata raspravljat će o tome kako držati prekomjerni turizam pod kontrolom te zaštititi interese zajednica domaćina.

Razmjenjivat će se nova saznanja o očuvanju prirode i lokalne kulture, postupanju sa smećem i plastičnim otpadom te o strategijama za razvoj ekološki odgovorne politike odredišta koja je pogodna za podneblje. 

Ovo trodnevno međunarodno događanje, organizirano uz potporu partnera i suorganizatora, Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Turističke zajednice grada Zagreba i Turističke zajednice Kvarnera u suradnji s hrvatskim Ministarstvom turizma, inicijativa je organizacije Green Destinations, međunarodne zaklade za održivo upravljanje odredištima.

Ovogodišnje događanje nudi više od 30 prezentacija i panelrasprava o temi „Zelena rješenja za turistička odredišta“, kao i predstavljanje top 100 održivih odredišta za 2019. 

Više o programu ovdje.

Pisane vijesti