Predsjednik Mesić nazočio otvaranju Spa Golfer hotela

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetio je danas Sveti Martina na Muri u Međimurskoj županiji gdje je nazočio otvorenju luksuznoga "Spa Golfer hotela" s četiri zvjezdice. "Vjerujem da će ovaj hotel biti zanimljiv domaćim i stranim gostima te da će se ova investicija brzo isplatiti", rekao je Mesić napomenuvši kako je turizam važna grana gospodarstva, koju do sada nismo u potpunosti iskoristili, a posebno u kontinentalnom dijelu. Dodao je kako se nada da će se u budućnosti hoteli s četiri i pet zvjezdica otvarati i na moru i u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Otvorenju je nazočio i ministar turizma Damir Bajs, koji je rekao da je turizam važna grana gospodarstva koja može puno dati kako na moru tako i na kontinentalnom dijelu.

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić posjetio je danas Sveti Martina na Muri u Međimurskoj županiji gdje je nazočio otvorenju luksuznoga "Spa Golfer hotela" s četiri zvjezdice.



"Vjerujem da će ovaj hotel biti zanimljiv domaćim i stranim gostima te da će se ova investicija brzo isplatiti", rekao je Mesić napomenuvši kako je turizam važna grana gospodarstva, koju do sada nismo u potpunosti iskoristili, a posebno u kontinentalnom dijelu. Dodao je kako se nada da će se u budućnosti hoteli s četiri i pet zvjezdica otvarati i na moru i u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

Otvorenju je nazočio i ministar turizma Damir Bajs, koji je rekao da je turizam važna grana gospodarstva koja može puno dati kako na moru tako i na kontinentalnom dijelu.



Večeras otvoren hotel je u sklopu "Spa & Golf Resorta Sveti Martin" u čiju je izgradnju, zajedno s golf igralištem te sportskom dvoranom uloženo oko 300 milijuna kuna.

Hotel je kapaciteta 320 kreveta, odnosno 151 moderno opremljenih soba i 6 suite apartmana. Hotel ima kongresni centar za 500 osoba i luksuzni wellness centar na 1.800 metara četvornih.

Nova sportska dvorana, prema riječima predsjednika Uprave Rudolfa Radikovića, pogodna je za pripreme profesionalnih sportaša. Dvorana sadrži teren s pomičnim tribinama, teretanu, dvoranu za fitness ili borilačke sportove. Uz hotel i dvoranu otvoren je i golf teren s 9 rupa, među prvim golf terenima u Europi koji ima grijane greenove od umjetne trave.



Predsjednik Uprave Rudolf Radiković istaknuo je kako je već u tijeku izgradnja 20 luksuznih vila, namijenjenih za prodaju te da se u daljnjoj fazi planira izgradnja drugoga hotela i zabavnog centra. U završnici te posljednje faze planirani kapacitet Resorta je oko 1.000 kreveta te 200.000 noćenja godišnje, dodao je.

Radiković je podsjetio i kako je "već sada utjecaj "Spa & Golf Resorta Sveti Martin" na Međimursku županiju izrazito povoljan, jer je broj noćenja od otvaranja bazenskog i apartmanskog kompleksa do danas porastao za više od 3,5 puta, a Sveti Martin ostvaruje više od 50 posto noćenja u županiji.

Ulaganje u "Resort" predstavlja jednu od najvećih green-field investicija u Hrvatskoj, a trenutno zapošljava oko 200 djelatnika. (Hina)


Pisane vijesti