Više od tisuću sudionika iz 7 zemalja na drugom izdanju Hrvatskog festivala hodanja

Proteklog vikenda u Lici održan je drugi Hrvatski festival hodanja koji je okupio 1107 sudionika iz 7 zemalja. Gospić i Otočac ugostili su dvostruko više ljudi nego lani koji su hodali stazama imena Tesla i Gacka otkrivajući prirodne i kulturne ljepote Like.

Niti najavljeno loše vrijeme koje je Festival zaobišlo nije spriječilo sudionike svih dobi da učine nešto dobro za svoje zdravlje, pa je tako najstariji sudionik imao više od sedamdeset godina, a najmlađi su se vozili u kolicima.

Dojmovi sudionika su izvrsni, a organizatori su se potrudili da im ništa ne nedostaje pa su tako na punktovima za odmor čekale namirnice za okrepu kao i pomoć u slučaju žuljeva ili manjih tjelesnih ozljeda.

U svibnju ove godine Hrvatski festival hodanja započeo je proces učlanjivanja u svjetski savez hodanja (IML) te ima status kandidata, a Festival su ove godine posjetili i njihovi predstavnici kako bi se uvjerili u njegovu kvalitetu prije same odluke.

Organizatori već počinju s pripremama za treće izdanje Festivala u 2020. godini kada se očekuje dodatno povećan broj sudionika iz inozemstva, ali i domaćih koji su osvijestili važnost zdravog života i kretanja u svakoj životnoj dobi.

Pisane vijesti