Na Kvarneru nastavljen trend povećanja turističkog prometa u najvišim kategorijama smještaja

U Primorsko-goranskoj županiji nastavljen je rast turističkog prometa u najvišim kategorijama smještaja, u prvih osam mjeseci ostvaren je turistički promet na razini prethodne godine, dok se samo u kolovozu bilježi rast dolazaka za osam posto, a noćenja za dva posto u odnosu na isti mjesec lani.

O ovogodišnjim turističkim rezutatima na Kvarneru, na konferenciji za novinare govorili su predsjednik Turističke zajednice Kvarnera i župan Zlatko Komadina i direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Kako je rečeno, obiteljski smještaj s 5 zvjezdica od siječnja do kolovoza imao je 38 posto više noćenja, a u kolovozu 40 posto više. Kampovi najviše kategorije u prvih osam mjeseci i u kolovozu ostvarili su 22 posto više noćenja, a hoteli s 5 zvjezdica su u prvih osam mjeseci imali četiri posto više noćenja.

Komadina je kazao da je za daljnji rast potrebno mijenjati strukturu i povećavati kvalitetu smještaja, jer podaci pokazuju da je kvalitetniji smještaj bio bolje i dulje popunjen.

"Želimo ostvariti veće prihode, širiti ponudu i stoga će se morati i dalje ulagati u kvalitetu i kapacitete jer bez toga novi pokazatelji dolazaka i noćenja neće više biti spektakularni", rekao je.

Irena Peršić Živadinov potvrdila je da je Kvarner s istim brojem noćenja ostvario veće prihode. Cilj je da se s manjim brojem dolazaka i podizanjem kvalitete ostvaruju bolji financijski rezultati i očuva okoliš, poručila je.

Prema predstavljenim podacima, nastavlja se pozitivni trend sustavnog porasta turističkih rezultata na Kvarneru u posljednjih 10 godina pa je tako u osam mjeseci ove godine u odnosu isto razdoblje 2010. godine ostvareno 45 posto više noćenja. (Hina)

Pisane vijesti