Britanska TV zvijezda Peter Andre u gastronomskoj pustolovini na Braču

Hrvatska turistička zajednica, Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Londonu i Bluesun hoteli ugostili su britanski ITV i Petera Andrea, australsko- engleskog pop pjevača i TV zvijezdu, koji s obitelji boravi na Braču u svrhu snimanja jutarnjeg programa showa „Lorraine“ britanskog ITV-a.

Peter Andre cijelo se jutro javljao uživo s otoka Brača gdje je, zajedno s obitelji, pripremao tradicionalna hrvatska, odnosno otočka jela: janjetinu ispod peke, ribu na gradele te Hrapoćušu ili Dolsku tortu, a uživao je i u degustaciji hrvatskih vina.

Osim navedenoga, gledatelji su imali priliku upoznati i ostale specijalitete hrvatske mediteranske kuhinje.

Britanskoj TV zvijezdi na obiteljskom radnom odmoru pridružila su se djeca, Junior i Princess te njegov brat Michael. Uz upoznavanje lokalne gastronomije, uživali su u vožnji barkom, pecanju te ostalim mnogobrojnim aktivnostima.
 
Sve to, uz prikaz prirodnih ljepota otoka Brača, ovog je jutra predstavljeno milijunskom gledateljstvu u Velikoj Britaniji. Riječ je o odličnoj prilici za dodatnu promociju Hrvatske na velikom i važnom britanskom tržištu.

Lorraine show, emititran na britanskom TV kanalu ITV, s gledanošću od 1 do 3 milijuna gledatelja dnevno, odnosno 5 milijuna tjedno, najgledanija je jutarnja emisija u Velikoj Britaniji. 
Obiteljski odmor Petera Andrea popratili su i ostali britanski mediji što će zasigurno dodatno doprinijeti vidljivosti Hrvatske kao turističkog odredišta. (www.htz.hr)

Pisane vijesti