Vukovar: Projekt prekogranične suradnje Panona net

​U vukovarskoj gradskoj upravi predstavljen je projekt "Panona net model upravljanja destinacijom", koji je usmjeren na razvoj regionalnog turističkog proizvoda iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Srbija 2014. - 2020., a u koji su uz Grad Vukovar uključene i Općina Velika te Subotica u Vojvodini.

"Kroz projekt, Općina Velika će razvijati ekološki, Subotica ruralni, a Vukovar urbani turizam. Projektom će se mapirati šetnica od Luke Vukovar do Dvorca Eltz, tako da će to biti šetnica svih pobjednika Vukovar film festivala. Smatram kako je ovo jako dobar način da se za Vukovar čuje daleko, a da turisti upravo odaberu Vukovar za posjet na ruti Eurovelo 6", kazala je direktorica Razvojne Agencije Vukovar Vedrana Žilić.

Vukovarski gradonačelnik Ivana Penava uvjeren je da će kroz projekt Panona net grad Vukovar privući dodatnih 850 tisuća kuna te nastaviti rad na projektima koji su počeli prije četiri godine, poput 3D slika kojima su oslikana pročelja pojedinih vukovarskih zgrada.

"Grad Vukovar razvija urbani turizam i stavlja naglasak na segmentu turističke ponude, koji je relativno nov i u značajnom i kontinuiranom porastu. Ovim projektom urbani turizam ćemo dodatno marketinški promovirati, a sve na tragu povećanog cikloturizma i dolazaka turista koji posjećuju naš grad na ruti Eurovelo 6" rekao je Penava.

Nositelj projekta je Udruga za kreativni razvoj SLAP iz Osijeka, dok su partneri Grad Vukovar, Općina Velika, Otvoreni univerzitet Subotica te Fond turistički klaster mikroregije Subotica-Palić.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz programa Interreg IPA o prekograničnoj suradnji Hrvatska - Srbija 2014.-2020. ukupne vrijednosti veće od 4,7 milijuna kuna, od čega su 837 tisuća kuna novci Grada Vukovara.

(Hina/FaH)

Pisane vijesti