U suradnji s jednim od najboljih hrvatskih kuhara Marinom Medakom, Mastercard je i ovog ljeta pokrenuo projekt Mastercard Food Truck Road Trip u sklopu kojeg će do 4. kolovoza organizirati jedinstvenu gurmansku priču u pet destinacija.
Za vrijeme ove jedinstvene gastro turneje, voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i etablirani chef Marin Medak pripremat će tradicionalne hrvatske recepte na moderan način u posebnom vozilu Mastercard Food Truck kojim će obići Pulu, Rijeku, Pag, Šibenik i Split.
Time će ovi gradovi privremeno obogatiti svoju street food ponudu te omogućiti domaćim i stranim gurmanima da uživaju u pomno odabranim nacionalnim jelima. Menu će uključivati sporo pečenu janjetinu, komišku pogaču, juneći burger u brioche pecivu, peka sendvič s konfitiranom tunom i pileće ražnjiće.
„Stvaranje novog jela uvijek je iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnima, a tako je i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji nas užurbani stil života tjera da pojedemo nešto s nogu, onako usput, pa kad je već tako, zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano“, rekao je Marin Medak.
„I ove smo godine krenuli na Mastercard Food Truck turneju, nakon uspješne prošlogodišnje, kako bismo upotpunili projekte kojima našu zemlju pretvaramo u još zanimljivije odredište za domaće i strane turiste“, rekla je je Gea Kariž iz Mastercarda.
Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard® i Maestro® kartica koji pri plaćanju ostvaruju 15% popusta i dobivaju posebnu kuharicu Food Truck Road Trip.
Ostale vijesti