Dugogodišnja ljubav gostiju prema Lošinju

Već 30 godina Zitta i Hock Manfred iz njemačkog Sailaufa vjerni su gosti iznajmljivačice Ankice Kučić. Georg Herbert i Roswitha Schuetz te Beate Rothaupt gosti su Flavie i Ferdinanda Zorovića također već 30 godina. Već 17 godina u apartman obitelji Pavlešin, u Artatorama, vjerno se vraća bračni par Heidrun i Frederik De Groot.

Oni su ujedno i prvi gosti obitelji Kučić te se od 1989. godine svake godine redovno vraćaju, pa čak i nekoliko puta godišnje. 'Kada toliko dugo poznaješ nekoga, on više nije obični gost, već kućni prijatelj', kaže iznajmljivačica Kučić. Obitelj Hock preferira kupanje na plaži Borik, a najviše im se sviđa priroda i čisti lječilišni zrak otoka Lošinja. Često sa svojim omiljenim iznajmljivačima odu u „kampanju“ pa ponekad zajedno roštiljaju. Druženja su česta, a posjeti obostrani te tako i iznajmljivači njih posjećuju u Njemačkoj.



Georg i Roswitha te Beate rado se kupaju na svojoj omiljenoj plaži Mirna u Nerezinama koja se nalazi u neposrednoj blizini apartmana obitelji Zorović, a osobito bi ih veselilo kada bi se osigurao ulaz u more za osobe s poteškoćama u kretanju. Uživaju u lošinjskim šetnicama te vole posjetiti i druga mjesta na otoku, a očarala ih je ljepota prirode i mir koji su pronašli upravo u Nerezinama. 'Vodili smo ih na Ilovik s čamcem, oduševili su se tematskim vidikovcem Providencom i vesele se svim novostima u turističkoj ponudi. Tako su se oduševili Apoksiomenom i njegovim muzejem te Logerom Nerezinac', rekla je iznajmljivačica Flavia Zorović.



Njemica Heidrun i Nizozemac Frederik rado Lošinj posjećuju početkom lipnja te se rijetko zadržavaju kraće od tri tjedna. Tako su stekli nove prijatelje i poznanstva koja vjerno održavaju. Iznajmljivači i gosti rado se druže i već imaju svoje male rituale, pa razmjenjuju recepte i specijalitete iz austrijskog Thüringena te tako i one hrvatske, odnosno lošinjske. Simpatični i dragi par De Groot uvijek su spremni pomoći, osobito Frederik koji je pravi inovator te je uvijek spreman nešto popraviti i „dati ruku“, kažu iznajmljivači Vasilj i Danijela Pavlešin.

'Zahvaljujući programu vjernosti Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, turistički djelatnici mogu nagraditi vjernost svojih dugogodišnjih gostiju. Njihovo mišljenje je važno, kao i motivi dolaska te eventualne primjedbe, upravo kako bismo ih pokušali riješiti i unaprjediti kvalitetu turističke ponude', istaknuo je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković te ovim putem pozvao sve turističke djelatnike da se jave te razvesele i nagrade vjernost svojih gostiju.im muzejem te Logerom Nerezinac', rekla je iznajmljivačica Flavia Zorović.

Ostale vijesti