Ministar turizma Gari Cappelli na svečanoj sjednici gradskog vijeća Grada Novalje

Ministar turizma Gari Cappelli danas je boravio na otoku Pagu gdje je prisustvovao svečanoj sjednici gradskog vijeća Grada Novalje te se tom prilikom susreo s gradonačelnikom Novalje Antom Dabom.

„Hrvatski otoci dragulji su hrvatskog turizma, a o tome najbolje govori činjenica da se samo u Novalji u protekle tri godine uložilo 160 milijuna kuna u hotelski smještaj visoke kategorije. Time se otok Pag i čitava Hrvatska dodatno pozicioniraju kao destinacija kvalitete što je i jedan od naših glavnih strateških ciljeva.“ istaknuo je ministar Cappelli prilikom održavanja svečane sjednice gradskog vijeća Grada Novalje te zahvalio svim turističkim djelatnicima s otoka Paga na odličnim rezultatima tijekom proteklih godina i značajnom doprinosu u razvoju hrvatskog turizma.

Prethodno svečanoj sjednici ministar Cappelli je obišao i  Hotel Joel 4* u vlasništvu obitelji našeg proslavljenog nogometaša i ambasadora hrvatskog turizma Dejana Lovrena, a koji je Ministarstvo turizma kroz program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ u 2019. godini sufinanciralo s 60.000,00 kuna za unapređenje kvalitete turističke ponude.

Ukupna vrijednost ulaganja u Hotel Joel iznosila je 3 milijuna eura, a hotel raspolaže s 11 jednosobnih apartmana, dva studio apartmana, jednim deluxe apartmanom i dvije depandanse.
 
Ukupno je Ministarstvo turizma kroz program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ i Program razvoja javne turističke infrastrukture od 2017. godine na području otoka Paga sufinanciralo projekte u vrijednosti od preko 1,6 milijuna kuna.

Nadalje, prema podacima iz sustava eVisitor na otoku Pagu je tijekom 2018. godine ostvareno ukupno 432 tisuće dolazaka i 3,5 milijuna noćenja turista, odnosno 3 posto više dolazaka te 2 posto više noćenja nego li godinu prije. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Slovenije, Njemačke, Italije i Češke. 

Pisane vijesti