​Otok Lošinj kandidat za europski otok sporta 2020. godine

U Muzeju Apoksiomena predstavljena je završnica kandidature otoka Lošinja za titulu "Europski otok sporta 2020." kojeg dodjeljuje udruženje ACES Europe. Ideja je nastala prije nekoliko godina s obzirom na uspon i promociju Lošinja kao odredišta za raznolike sportske aktivnosti. Početkom godine pružila se prilika za ovu kandidaturu te je, u suradnji sa zajednicom sportova Malog Lošinja i drugima, izrađeno idejno rješenje kandidature. Članovi procjeniteljske skupine, Gian Franco Lupatelli, Hugo Alonso, Bilyana Mircheva, Lukaš Vorel Adams i Danilo Montanari, boravili su na otoku Lošinju od 28. do 30. svibnja i obišli sportsku infrastrukturu Lošinja, gdje je, uz terene, ključno bilo pokazati da veliki broj otočana svih dobi slobodno vrijeme provodi baveći se raznim sportskim aktivnostima.

Povodom Svjetskog dana sporta, koji se obilježava već 27. godinu zaredom, upriličen je bogat program u Sportskoj dvorani na Bočacu koji je za cilj imao pokazati mnoštvo sportskih aktivnosti i klubova na otoku.

Otok Lošinj, između ostalog, poznat je po brojnim sportskim rezultatima zahvaljujući ustrajnom radu lošinjskih sportaša.

Upravo zato je otok počašćen nominacijom za titulu 'Europskog otoka sporta 2020'. 

"Planirano je niz ulaganja u sportsku infrastrukturu kako bismo pratiti potrebe naših sportaša svih dobnih skupina, a posebnu pozornost pridajemo djeci i mladima", rekla je Ana Kučić, gradonačelnica Malog Lošinja.

Pisane vijesti