Ministar Cappelli na osnivačkoj skupštini Turističke zajednice područja Ravni kotari

Ministar turizma Gari Cappelli danas je u Stankovcima u Zadarskoj županiji prisustvovao osnivačkoj supštini Turističke zajednice Ravnih kotara koja objedinjava šest ravnokotarskih općina i jedan grad, odnosno obuhvaća općine Lišane Ostrovičke, Polaču, Stankovce, Zemunik Donji, Škabrnju, Galovac i grad Benkovac te time postaje jedna od turističkih zajednica koja površinski pokriva najveće područje u Hrvatskoj. Ovo je ujedno i 16. po redu turistička zajednica područja te druga po redu osnovana u Dalmaciji nakon Turističke zajednice Imota koja pokriva područje Imotske krajine. Uz ministra Cappellija sudjelovali su i gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić, zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić te državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonči Glavina i pomoćnica ministra turizma Monika Udovičić.

„Veseli me što ovaj kraj pokazuje kako ne smijemo zaboraviti prošlost, ali jednako tako da se trebamo okrenuti budućnosti. Znali ste kako se othrvati kad je bilo najpotrebnije u Domovinskom ratu, i sada ste prepoznali priliku za turističku valorizaciju svega što ovaj kraj ima kroz udruživanje što je veliki korak. Danas postavljamo temelje suradnje i početak nove priče za čitave Ravne kotare koji imaju priliku iskoristiti svoje potencijale te postati prepoznatljiva turistička destinacija poznata pod zajedničkim imenom i brendom. Kao i kroz naše zakonodavne izmjene, naša želja je poticati udruživanje destinacija koje zajedničkim djelovanjem imaju mogućnost puno kvalitetnije se brendirati, pozicionirati na tržištu i razvijati projekte koji će potaknuti cjelokupni gospodarski razvoj. Iz toga bi trebali proizaći i brojni sinergijski učinci ne samo u kvaliteti tržišnog nastupa cijelog ovog područja, već se osigurava i prijeko potrebna troškovna efikasnost u sferi promocije i provedbi projekata“, istaknuo je ministar Cappelli na početku osnivačke skupštine TZ Ravni kotari.
 


Područje Ravnih kotara i prije osnutka turističke zajednice posjećivao je znatan broj turista te je tako tijekom protekle godine na području grada Benkovca i šest ravnokotarskih općina ostvareno više od 115.000 noćenja među kojima su među najbrojnijima bilo godti s naših tradicionalnih tržišta poput Njemačke, Austrije i Slovenije te gosti iz Australije, Nizozemske, Belgije i Francuske.

Pisane vijesti