Turistička nagrada „Rimskim danima“ obvezuje na daljnji razvoj manifestacije

Povodom međunarodne kulturno-turističke nagrade „Plautilla“ u kategoriji kulturno-turističkog proizvoda koju je vinkovačka manifestacija „Rimski dani“ dobila na Međunarodnom kongresu povijesnih gradova u Solinu, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u srijedu je na konferenciji za novinare zahvalo organizatorima manifestacije istaknuvši da se „Rimski dani“ moraju razvijati. „Ovom manifestacijom dobili smo lijep medijski prostor, potom je i nagrađena, a sve to nas obvezuje da je dodatno gajimo i razvijamo kako bi dosegla razinu svojevrsnog magneta za turiste, za posjet Vinkovcima“, rekao je Bosančić, uputivši čestitke TZ Vinkovci, Gradskom muzeju, Upravnom odjelu za turizam i tvrtki „Novosti“, kao i drugima uključenim u organizaciju ove manifestacije.

Ovogodišnja manifestacija održat će se prvoga vikenda u lipnju, najavio je Bosančić, a zbog radova u središtu grada zbivanja će se premjestiti na Trg Vinkovačkih jeseni i Trg dr. Franje Tuđmana.

Direktorica TZ Vinkovci Martina Matković istaknula je da turistička nagrada svjedoči kako se manifestacija „Rimski dani“ razvija u pravome smjeru, obogaćuje kulturnu i turističku ponudu grada te doprinosi ukupnoj vidljivosti Vinkovaca.

„Stoga su Rimski dani dobili i Facebook stranicu preko koje svi zainteresirani mogu pratiti novosti vezane za tu manifestaciju“, rekla je Matković.

Dodala je da grad Vinkovci raspolaže trenutačno s 427 hotelska ležaja, 300-njak hostelskih, a registrirano je i 15 malih iznajmljivača koji raspolažu s 23 sobe što je ohrabrujući jer su se mali iznajmljivači pojavili tek unazad dvije godine, odnosno do 2016. godine nije bio registriran niti jedan.

U 2018. godini u Vinkovcima je ostvareno 26.605 dolazaka i 53.884 noćenja turista od čega se 74 posto odnosilo na domaće, a 26 posto na strane turiste.

Matković je predstavila i novoizašlu turističku brošuru Vinkovci od „A do Ž“ u kojoj je jednostavnim tekstovima i atraktivnim fotografijama na informativan, vizualno zanimljiv način predstavljene povijesne, kulturne i druge zanimljivosti iz više od 8.000 godina kontinuirana naseljavanja prostora grada.

Za sada je brošura na hrvatskome jeziku no do kraja godine, najavila je Matković, pojavit će se i u engleskom i njemačkom prijevodu. (Hina/FaH)

Ostale vijesti