Dobre naznake iz Francuske za hrvatski turizam

Predviđanja za ovu turističku godinu s francuskog tržišta za hrvatski turizam su dobra te se očekuje nastavak pozitivnih trendova iz proteklih nekoliko godina, poručila je direktorica Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica nakon turističkog sajma MAP u Parizu. Na tom, jednom od najvažnijih međunarodnih turističkih sajmova za široku publiku u Francuskoj, "Salon mondial du tourisme" (MAP), u Parizu prošlog se tjedna uz oko 500 svjetskih i francuskih destinacija predstavila i Hrvatska u organizaciji HTZ-a, a sajam je posjetilo oko 100 tisuća posjetitelja.

Osim HTZ-a, iz Hrvatske su se predstavile turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Zagreba, Zadarske županije te NP-a Krka i agencija Aronda Adriana Travel.  

"Publika je pokazala veliko zanimanje za Hrvatsku, što ukazuje i na evidentan porast prepoznatljivosti naših destinacije na francuskom tržištu. Veliko zanimanje posjetitelja hrvatskog štanda bilo je i za zračnu povezanost francuskih gradova s Hrvatskom", ističe Mihalić Đurica, što iz Glavnog ureda HTZ-a dopunjavaju s informacijama o brojnim novim charter i drugim avio-letovima ove godine iz Francuske za Dubrovnik, Split, Rijeku i Pulu.

Na sajmu je predstavljena i hrvatska nautička ponude u suradnji s nautičkom agencijom Globe Sailor, jednom od najznačajnijih u Francuskoj koja radi i u 150 destinacija, i za koju je Hrvatska, uz Italiju, Španjolsku i Grčku među najvažnijim nautičkim destinacijama.

"Dolasci turista iz Francuske u stalnom su porastu, kao i interes francuske publike za otkrivanjem manje poznatih hrvatskih regija za Francuze, poput Kvarnera, Zagreba, Istre, ali i Slavonije. Sve je to rezultat širenja produkcije postojećih touroperatora te otvaranja Hrvatske kao potpuno nove destinacije kod pojedinih novih francuskih organizatora putovanja", naglašava Mihalić Đurica, dodajući da francuski touroperatori predviđaju dobru sezonu u Hrvatskoj. (Hina/FaH)

Pisane vijesti