Ministar turizma Gari Cappelli na turističkom sajmu f.re.e u Münchenu

Ministar turizma Gari Cappelli i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić 20. i 21. veljače 2019. godine službeno će boraviti u Njemačkoj te posjetiti međunarodni turistički sajam f.re.e 2019. koji se od 20. do 24. veljače održava u Münchenu. Tijekom boravka u Münchenu sudjelovat će na konferenciji za medije u povodu predstavljanja turističke ponude Slavonije i grada Zagreba čemu će uslijediti susret s legendama najpoznatijeg nogometnog kluba u Njemačkoj Bayern München i prezentacija kulturne i gastronomske ponude Slavonije i grada Zagreba na štandu HTZ-a.

Za vrijeme posjeta turističkom sajmu f.re.e ministar Cappelli susrest će se s partnerima na njemačkom tržištu, predstavnicima turoperatora i agencija kao što su I.D. Riva Tours i FTI. Svoj posjet Münchenu ministar Cappelli će završiti sudjelovanjem na večeri Slavonije i Zagreba u suradnji s medijskom kućom Münchner Merkur u dvorani Presse Haus.
 
Turistički sajam f.re.e. najveći je i najposjećeniji turistički sajam u Bavarskoj za široku publiku te je ujedno jedan od najvažnijih sajmova putovanja i aktivnog odmora u Njemačkoj i Europi. U sklopu sajma, Hrvatska turistička zajednica i 25 suizlagača predstavit će hrvatsku turističku ponudu.
 
Tržište Njemačke jedno je od najvažnijih emitivnih tržišta za hrvatski turizam s kojega se ostvaruje najveći turistički promet. Prema podacima sustava eVisitor, tijekom protekle godine Hrvatsku je posjetilo 2,9 milijuna gostiju iz Njemačke (+6 %) koji su ostvarili 21 milijun noćenja (+2 %), što u ukupno ostvarenim noćenjima predstavlja udio od visokih 20 posto.

Pisane vijesti