Ministar turizma Gari Cappelli i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić na Danima poslova u turizmu u Zagrebu

Ministar turizma Gari Cappelli i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić ovog će petka, 25. siječnja 2019. godine obići skup Dani poslova u turizmu koji se od 10:00 do 15:00 sati održava u kongresnom centru Zagrebačkog Velesajma. Riječ je o tradicionalnom susretu poslodavaca i zainteresiranih za rad u turizmu koji treću godinu za redom tradicionalno organiziraju Ministarstvo turizma, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca te Udruga poslodavaca u hotelijerstvu.

NAJAVA ZA MEDIJE

Obilazak zagrebačkih Dana poslova turizma u prisutnosti ministara Cappellija i Pavića održat će se u  petak 25.siječnja 2019. godine s početkom u 11:00 sati (Zagrebački Velesajam, Kongresna dvorana - mala dvorana, Avenija Dubrovnik 15).

Treći Dani poslova u turizmu i ove se godine održavaju s ciljem osiguranja bolje promocije ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog sektora koji pruža mogućnost zapošljavanja.  Isto tako, Dani poslova u turizmu prilika su da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta te se povežu s nezaposlenim osobama koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Ove godine, Dani poslova u turizmu okupit će više od 120 poslodavaca i više od 17 tisuća posjetitelja u potrazi za sezonskim zapošljavanjem u tri grada: 18. siječnja u Osijeku, 25. siječnja u Zagrebu te 1. veljače u Splitu. U okviru spomenutog događanja Ministarstvo turizma će također organizirati radionice sa stručnjacima iz sektora turizma i ugostiteljstva koji će motivirati učenike završnih razreda osnovnih škola te učenike turističko-ugostiteljskih škola da za svoje školovanje i daljnji razvoj karijere odaberu zanimanja u sektoru turizma i ugostiteljstva. Na radionicama učenici će imati priliku u izravnoj komunikaciji sa stručnjacima i turističkim djelatnicima doznati sve što ih zanima o turističko-ugostiteljskim zanimanjima, zašto odabrati ta zanimanja te što im rad u turizmu pruža.
Organizaciju ovog događaja sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda


Najave