U Vukovaru održan tematski sastanak u cilju poticanja razvoja riječnih krstarenja

U cilju poticanja razvoja riječnih krstarenja, Ministarstvo turizma (Uprava za investicije u turizmu, hotelsko turističku ponudu i posebne oblike turizma) i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (Uprava unutarnje plovidbe) održali su, u Vukovaru 30. studenoga, tematski sastanak u okviru međuresorne radne grupe zadužene za Akcijski plan razvoja nautičkog turizma Strategije razvoja turizma RH do 2020. godine. Sudjelovali su, pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica i pomoćnica ministra mora, prometa i infrastrukture Duška Kunštek, predstavnici oba ministarstva, Instituta za turizam te lokalne i regionalne samouprave, sustava turističkih zajednica i agencija, brodskih agenata, lučkih kapetanija i lučkih uprava te ravnatelji lokalnih atrakcija iz Siska, Slavonskog Broda, Osijeka, Vukovara i Iloka.

Riječna krstarenja su potencijal na čijem razvoju je neophodno raditi jer pružaju mogućnost dodatnog razvoja kontinentalnih destinacija uz rijeke, poglavito destinacija uz Dunav, Dravu i Savu. Sastanak u Vukovaru organiziran je kako bi se na terenu razgovaralo na tu temu s dionicima koji su neposredno ili posredno povezani s riječnim krstarenjima, s ciljem da se identificiraju problemi s kojima se susreću i da se potakne njihovo rješavanje.
 
Sastanak je naišao na izuzetno veliki interes i odaziv, rasprava je bila vrlo konstruktivna pa se u narednom razdoblju očekuju pojačane aktivnosti s ciljem razvoja riječnih krstarenja.

Pisane vijesti