​Ministar turizma Gari Cappelli na simpoziju o promociji turizma „Asia-Europe Meeting“

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine ministar turizma Gari Cappelli sudjelovat će na simpoziju pod nazivom ASEM. Simpozij o promociji turizma kojeg zajedno organiziraju vlade Japana i Hrvatske. Simpozij o promociji turizma „Asia-Europe Meeting“ održati će se u ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine s početkom u 16:00 sati u vijećnici Hrvatske gospodarske komore (HGK), Rooseveltov trg 2, Zagreb.

Organizacija ASEM (Asia-Europe Meeting) sastoji se od 51 zemlje i dvije organizacije (tajništvo ASEAN-a i EU), a zadaća joj je stvaranje prilika za dijalog i suradnju između Azije i Europe u širokoj paleti područja suradnje, uključujući politiku, gospodarstvo, kulturu i društvo.

S obzirom da su čelnici ASEM-a na 10. ASEM simpoziju 2014. godine prepoznali turizam kao pokretača gospodarskog rasta i kao glavni oblik ostvarivanja neposrednih kontakata među ljudima, Japan je odlučio učvrstiti suradnju na tom području i od 2015. godine organizirati redovne simpozije s ASEM članicama.
 
Ove godine simpozij se održava u Zagrebu, a dvije glavne teme bit će 'Održivi turizam' i 'Obrazovanje za turizam'. Japanski i hrvatski stručnjaci održat će predavanja o glavnim elementima i iznijet će prijedloge za rješavanje problema bliskih navedenim temama. Tako će, između ostalih, državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić sudjelovati u panel raspravi o održivom turizmu gdje će svoja iskustva izmijeniti sa direktorom nacionalne turističke organizacije Japana Yumikom Horita.
 
Radni jezik simpozija biti će engleski, a raspored simpozija s popisom govornika i tema možete pronaći u prilogu.

Najave