​12. kongres hrvatskog kampinga

U organizaciji Kamping udruženja Hrvatske (KUH), od 12. do 14. studenoga, u Termama Tuhelj, hotel Well 4*, održava se najveći godišnji skup hrvatskog kampinga, povezanih institucija i djelatnosti, kao i svih zainteresiranih. Ovogodišnji 12. kongres hrvatskog kampinga, kroz stručni dio (izlaganja stranig i domaćih stručnjaka iz kamping sektora) i kroz izložbeno-sajamski dio (više od 20 modela mobilnih kućica i glamping šatora i raznovrsne opreme i usluga), i u 2018. godini postaje centralno mjesto susreta hrvatskog kamping sektora i povezanih djelatnosti, razmjene iskustava i susreta s kolegama iz sektora.

Od samog početka, Kongres hrvatskog kampinga, u organizaciji KUH-a, nametnuo se kao centralni skup razmjene znanja i iskustava, edukacije i susreta predstavnika hrvatskog kamping sektora i povezanih djelatnosti.

Od prvog kongresa, održanog 2007. godine, pa do prošlogodišnjeg 11. kongresa hrvatskog kampinga, ukupno je više od 2150 sudionika dobilo priliku razmijeniti iskustva i upoznati se, razmotreni su razvojni trendovi i brojke europskog i hrvatskog kampinga, alati i načini promocije, raspravljalo se o politici cijena i kvalitete, dogovorena je i suradnja s direktorima predstavništava HTZ-a s nekih od najjačih emitivnih tržišta, razgovaralo se s inozemnim i domaćim stručnjacima u kampingu, o oglašavanju i povezanim djelatnostima, kao i poticaj i nove ideje vezane uz poboljšanje kvalitete i prilagodbu očekivanjima gostiju kampova (glamping, mobilne kućice, vodeni parkovi, kvaliteta i raznovrsnost usluga, itd.), te informiralo i razgledalo najnovije inovativne modele mobilnih kućica, kao i ostalu opremu za kampove.

Međutim, ne manje važno, svake se godine velika pažnja posvećuje i raspravi oko razvojnih pitanja kamping sektora u Hrvatskoj, problematici i izazovima razvoja te podizanju opće razine konkurentnosti hrvatskog kampinga.

U sklopu kongresa, ujedno će se najboljim kampovima dodijeliti posebna priznanja za kvalitetu kampova Croatia's Best Campsites, OK mini camps, slovenska priznanja za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2018, i druga.

Najave