U Lici idućeg proljeća prvi kamping resort Big Bear

Na području općine Vrhovine gradi se prvi moderni kamping resort u Lici "Big Bear Plitvice Camping Resort", koji bi prve turiste trebao primiti u travnju iduće godine, doznaje se iz tvrtke Eco Resorts i Zvonimira Petričevića, koji stoje iza tog projekta u koji ulažu 20 milijuna kuna. "S obzirom da su Lici potrebni kvalitetni kampovi, odlučili smo se za ovu investiciju, želeći stvoriti kamping ponudu koja će biti usklađena s prirodom i jedinstvena ne samo u Lici nego i na širem području od Plješivice do Jadranskog mora", ističe Petričević.

Dodaje da su važnu potporu za realizaciju tog projekta dobili od Hamag Bicroa.

Vjeruje da će do proljeća iduće godine, odnosno travnja dovršiti sve poslove i primiti prve goste, kojima će kamp ponuditi ukupno 100 smještajnih jedinica, od čega 32 mobilne kućice te 60 mjesta za kampere. Imat će i recepciju, etno dućan, suvenirnicu te, kako kaže, vrhunski etno restoran s tradicionalnom ličkom hranom i proizvodima za oko 150 osoba.
Za mobilne kućice kaže da će biti moderno opremljene, kao savršena dopuna svojevrsnom robinzonskom turizmu u netaknutoj prirodi Like, a kako su to i novi trendovi u turističkoj potražnji, Petričević ne sumnja u dobar odaziv i popunjenost kampa, pa čak moguće i cijele godine.

"Zanimanju turista svakako pridonosi i blizina Plitvičkih jezera te ostalih prirodnih i povijesnih atrakcija u Lici, te će kamp pridonijeti obogaćivanju smještajne ponude u toj još uvijek nedovoljno turistički prepoznatoj hrvatskoj regiji", smatra Petričević.

Otkriva i da su već počeli i zapošljavanje za taj kamp, i to domaćih ljudi iz tog kraja, koji su, kako kaže, vrlo sretni što se s luksuznim turizmom mogu baviti u Lici, a ne negdje na obali ili u inozemstvu. (Hina/FaH)

Ostale vijesti