HRVATSKA ZEMLJA PARTNER NA SAJMU SLOVAKIATOUR U BRATISLAVI

Hrvatska turistička zajednica će u razdoblju 22.-25. siječnja 2009. godine predstaviti turističku ponudu naše zemlje na najvažnijem turističkom sajmu Slovakiatour u Bratislavi.

Ove godine Hrvatska ima čast i poslovnu prednost biti zemlja partner, a Hrvatska se posljednjih godina nalazi u krugu omiljenih turističkih odredišta slovačkih turista i turistički je promet s ovog tržišta u stalnom porastu. Tako je prema prvim podacima sustava turističkih zajednica u 2008. godini u Hrvatskoj ostvareno 1.937.378 noćenja što je 7% više u odnosu na 2007. godinu te 301.589 dolazaka slovačkih turista što je 8% više nego u 2007. godini.

Svečano otvaranje sajma najavljeno je za 22. siječnja uz pozdravne riječi organizatora sajma i direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Nike Bulića, dok će se u večernjim satima održati tradicionalna Hrvatska večer na kojoj će biti posluženi hrvatski specijaliteti koje će prirediti hrvatski kuhari, a za glazbeni ugođaj će se pobrinuti klapa Intrade te solisti Marija Bubić Jaman i Ivica Čikeš.

U sklopu sajma Hrvatska turistička zajednica upriličit će 23. siječnja tiskovnu konferenciju na kojoj će biti prezentirane novosti iz hrvatske turističke ponude, a nakon toga će se održati poslovna radionica predstavnika slovačkih i hrvatskih turističkih subjekata. Na sajmu Slovakiatour će turoperatori i putničke agencije prezentirati svoje kataloge za novu turističku sezonu i početi sa snažnijom prodajom aranžmana budući da na ovaj sajam već tradicionalno dolaze posjetitelji iz cijele Slovačke 
 



Najave