Božićni sajam i božićna priča sa 700.000 žarulja

Ministar turizma Damir Bajs otvorio je ovogodišnji Božićni sajam u Čazmi, te nazočio “Božićnoj priči” u Grabovnici na imanju obitelji Salaj.

Paljenjem čak 700.000 žarulja na imanju Zlatka i Nade Salaj u Grabovnici kraj Čazme, počela je još jedna božićna bajka, sada već turistička atrakcija. Čarolija će potrajati do 6. siječnja, a Salajevi očekuju da će bajkovitim stazama za to vrijeme proći više od 20.000 posjetitelja, dok za sljedeću godinu najavljuju milijun žarulja. Za postavljenje rasvjete trebala su im dva mjeseca.

Obitelj Salaj već niz godina uređenjem i brigom o svojoj okućnici plijeni pažnju javnosti, za što su dobili mnogobrojna priznanja i nagrade.

Božićna priča uobličena je u turistički program koji agencije nude u svojoj ponudi, a cijeli projekt obitelji Salaj uživa potporu Ministarstva turizma za bavljenje turizmom na seoskom imanju.

Prvi je put ove godine, uz kulturno-umjetnički božićni program, u gradu Čazmi otvoren i božićni sajam na kojemu će se, do 6. siječnja 2009. godine, održavati niz kulturnih, zabavnih i promotivnih manifestacija, od degustacije i prodaje moslavačkih sortnih vina, voćnih rakija i likera, meda, kruha, kolača, ekološkog povrća, božićnih aranžmana i suvenira, do izložbi, prezentacija i programa u gradskim galerijama i okolici.  



Pisane vijesti