MINISTAR TURIZMA OTVARA MANIFESTACIJU „BOŽIĆNA PRIČA“ U ČAZMI

Ministar turizma Damir Bajs nazočit će 19. prosinca 2008. otvorenju Božićnog sajma u Čazmi i “Božićnoj priči” u Grabovnici.

Božićni sajam u Čazmi počinje službenim otvaranjem u 16,00 sati na Gradskoj tržnici, a trajat će sve do 6. siječnja 2009. godine.

U tom će se vremenu održati niz kulturnih, zabavnih i promotivnih manifestacija, od degustacije i prodaje moslavačkih sortnih vina, voćnih rakija i likera, meda, kruha, kolača, ekološkog povrća, božićnih aranžmana i suvenira, do izložbi, prezentacija i programa u gradskim galerijama i okolici.

Jedna je od atrakcija sajma već tradicionalna “Božićna priča”, paljenje lampica na imanju obitelji Salaj u Grabovnici, koje će se početi u petak, 19. prosinca u 17,00 sati. 

"Božićna priča u Čazmi“ zbiva se u okućnici obitelji Salaj u Grabovnici pokraj Čazme koja je dvaput zaredom (2004. i 2005.) bila proglašena najuređenijom okućnicom u akciji 'Volim Hrvatsku' – Zeleni cvijet. Riječ je o manifestaciji koja je, prema službenim podacima, s 30-ak tisuća posjetitelja, najposjećeniji događaj u Hrvatskoj u vrijeme božićnih blagdana.



Najave