Održana radionica "Razvoj ruralnog turizma u Konavlima"

U organizaciji Ministarstva turizma i poziv državnog tajnika za turizam Ive Muje, u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održana je radionica "Razvoj ruralnog turizma u Konavlima", na kojoj je sudjelovala i Mira Buconić, Dubrovačko-neretvanska županica.
Cilj radionice je bio razmijeniti mišljenja o modelima razvoja destinacije ruralnog turizma u Konavlima te donijeti zaključke o njegovu daljnjem planiranju.

U organizaciji Ministarstva turizma i poziv državnog tajnika za turizam Ive Muje, u općinskoj vijećnici u samostanu Sv. Vlaha u Pridvorju održana je radionica „Razvoj ruralnog turizma u Konavlima“, kao početak realizacije pilot projekta formiranja turističke destinacije Konavle.

Radionici su prisustvovali, pored registriranih sudionika ruralnog turizma u Konavlima i: Mira Buconić, županica Dubrovačko-neretvanske županije, predstavnici općinskog poglavarstva i uprave, predstavnici resornih ministarstava turizma i poljoprivrede, turističke zajednice općine i županije, Instituta za turizam, Agencije za razvoj „Dunea“, predstavnici HGK-a i HOK-a, Kluba članova „Selo“, konzorcija „Ruralis“, te udruge zainteresirane za razvoj ruralnog turizma.

Cilj radionice je bio razmijeniti mišljenja o modelima razvoja destinacije ruralnog turizma u Konavlima te donijeti zaključke daljnjeg planiranja tog razvoja.

Državni tajnik Ivo Mujo održao je uvodno izlaganje o razlozima pokretanja, ciljevima, zaduženjima i očekivanim rezultatima pilot projekta „Razvoj ruralnog turizma u Konavlima“. Neven Ivandić iz Instituta za turizam prezentirao je pristupe izradi akcijskog plana, koji će se u nastavku projekta provoditi u Konavlima. Prezentirano je i nekoliko destinacija ruralnog turizma s različitim modelima razvoja i upravljanja, kao što su: Razvoj ruralnog turizma u Istri, koji je predstavio Robert Baćac, direktor konzorcija „Ruralis“, te Razvoj Eko-etno sela Stara Kapela i Razvoj ruralnog turizma Baranje, što ih je prezentirala Vesna Rajković, načelnica u Ministarstvu turizma.

Na okruglom stolu, nakon razmjene mišljenja, diskusija, prijedloga i primjedbi, doneseni su zaključci o daljnjem razvoju projekta formiranja turističke destinacije turizma u Konavlima, koji uključuje izradu akcijskog plana, uz aktivno sudjelovanje svih institucija lokalne i regionalne samouprave te zainteresiranih sudionika ruralnog turizma.

Medijima je predstavljen program promocije konavoskog agro-turizma „Mirisi Božića u Konavlima“, koji će biti realiziran 20. i 21. prosinca 2008.godine pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Konavle i Turističke zajednice Konavle. 



Pisane vijesti