OBJAVA JAVNIH POZIVA ZA DODJELU FINANCIJSKIH SREDSTAVA MINISTARSTVA TURIZMA

Pozivamo vas na predstavljanje novih javnih poziva kojima Ministarstvo turizma dodjeljuje financijska sredstva za sufinanciranje poticanja formiranja multisektorskih klastera za potrebe turizma, kao i dodjelu državnih potpora male vrijednosti programima i projektima za unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije.

Predstavljanje će se održati u Ministarstvu turizma, Prisavlje 14, (dvorana za sastanke na IX. katu), u srijedu, 1. listopada 2008. s početkom u 9,00 sati.

Poticanje formiranja multisektorskih klastera za potrebe turizma u 2008. godini Ministarstvo turizma sufinancira bespovratnim sredstvima do iznosa od 250 tisuća kuna po pojedinom korisniku.

Na Javni poziv može se javiti predstavnik/voditelj međusobno povezanih gospodarskih subjekata i ostalih institucija, čiji je rezultat djelatnosti cjeloviti proizvod, grupa proizvoda ili usluga namijenjenih plasmanu u turizmu.

Državnim potporama programima i projektima za unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije Ministarstvo turizma sufinancira programe i projekte, te izradu projektne dokumentacije, usmjerene na aktivnosti poduzetnika u ugostiteljstvu radi kontinuiranog poboljšanja kvalitete poslovanja i pružanja usluge uvođenjem inovacija, novih tehnologija i razvijanja konkurentnih prednosti. Sredstva su namijenjena trgovačkim društvima i obrtima na području Hrvatske, a Ministarstvo turizma sufinancira ih do iznosa od 100 tisuća kuna.

Oba su javna poziva otvorena tijekom ove godine, do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. 11. 2008. godine.  



Najave