SJEDNICA MJEŠOVITOG ODBORA ZA TURIZAM HRVATSKE I ČEŠKE

U utorak, 30. rujna 2008. godine, državni tajnik, Ivo Mujo bit će domaćin 3. sjednice Mješovitog odbora za turizam između Republike Hrvatske i Češke Republike.

Češko izaslanstvo predvodi Jiří Vačkář, zamjenik ministra regionalnog razvitka. Osim predstavnika dvaju ministarstava, sastanku će prisustvovati i predstavnici tijela nadležnih za promociju turizma dviju zemalja, Rostislav Vondruška, direktor „ChechTourism“-a i mr. sc. Nikola Račić, direktor Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda HTZ-a.

Dvije će strane razmijeniti informacije o trendovima u razvoju turizma svojih zemalja, s posebnim osvrtom na pitanja međusobne razmjene. Dužnosnici Ministarstva turizma izvijestit će o iskustvima s predpristupnim fondovima EU, a direktor Hrvatskog kongresnog i insentiv ureda HTZ-a o ovom specifičnom segmentu, kao čimbeniku razvoja turizma.

Češka će strana dati pregled projekata na području turizma, financiranih iz sredstava EU i izvijestiti o planovima na području turizma za češkog predsjedanja EU.

Republika Hrvatska i Češka Republika surađuju u okviru Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije (UNWTO), te u Srednjoeuropskoj inicijativi (SEI) i European Travel Commission-u (ETC-u). 



Najave