SVJETSKI DAN TURIZMA 27. RUJNA – NATJEČAJ ZA FOTOGRAFIJU


Klimatske su promjene jedan od najvećih globalnih izazova uopće, kako za održivi razvoj, tako i za UN-ove milenijske razvojne ciljeve. Pospješivanje turističkog sektora da se suoči s ovim izazovom temeljno je pitanje ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma, čija je tema Turizam: Odgovor na izazov klimatskih promjena.

Turizam ujedinjuje cijeli niz ekonomskih i socijalnih aktivnosti, a također je ključni ekonomski pokretač u svijetu koji se razvija, stoga možemo i moramo igrati aktivnu ulogu kako bismo počeli rješavati dvostruki izazov: odgovornost za klimu i ublažavanje siromaštva.

Naglasci su to iz ovogodišnje poruke povodom Svjetskog dana turizma, što ih je uputio Francesco Frangialli, generalni tajnik UN-ove agencije za turizam (UNWTO).

Turizam – Odgovor na izazov klimatskih promjena ovogodišnja je tema natječaja za fotografiju, na koji se zainteresirani mogu prijaviti do 30. studenoga 2008. godine. Upute za prijavu mogu se naći na www.unwto.org/wtd/photocompetition/en/photo_competition.php



Najave