SEOSKO GOSPODARSTVO OBITELJI SRAKOVČIĆ 'SRCE PRIRODE'

Obitelj Srakovčić svečano će obilježiti otvaranje i početak rada objekata „Srce prirode“, seosko gospodarstvo za turizam, u petak 12. rujna 2008. godine, s početkom u 11.30 sati u Gorici Lipničkoj 8, Ribnik.

Obitelj Srakovčić je 2003. godine krenula u obnovu i uređenje starog Hotela Park na obali rijeke Korane, poznatog lječilišta s početka 20. stoljeća i omiljenog ljetovališta i okupljališta Karlovčana.

Potpomognuti kreditnom linijom Ministarstva turizma 'Poticaj za uspjeh', a prema programu 'Pod stoljetnim krovovima' u suradnji s konzervatorima, hotel je sagrađen na istom mjestu kao replika starog zdanja.

Ugostitelj Ivan Srakovčić svoju je poduzetničku ideju realizirao kreditom sa subvencijom kamate vrijednim više od 2,200.000 eura. Uspješno je spojio tradiciju i novu kvalitetu u obiteljski hotel s četiri zvjezdice, s 15 luksuzno opremljenih dvokrevetnih soba i 3 apartmana i wellness ponudom te bazenom.

U 2006. godini Hotel Korana Srakovčić dobio je nagradu 'Turistički cvijet' za najbolji mali hotel u Hrvatskoj.

Potaknut inicijativama Ministarstva turizma i Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja te željom da se zajedno s obitelji vrati korijenima, pokrenuo je obnovu nekoliko tradicionalnih objekata u sklopu svog seoskog gospodarstva i namijenio ih turističkoj djelatnosti.

 

Seosko gospodarstvo «SrCe prirode« smješteno je u idili Gorice Lipničke samo dvadesetak kilometara od Karlovca u osobito lijepom i zanimljivom prirodnom okolišu. U sastavu «SrCa prirode» su tradicionalni seoski smještajni, ugostiteljski i rekreativni sadržaji.

U «SrCu prirode» su obnovljene 3 autohtone kuće uređene kako vanjskim tako i unutarnjim izgledom u tradicionalnom duhu a opremljene prema zahtjevima i standardima djelatnosti turizma kapaciteta 8 smještajnih jedinica odnosno 18 kreveta. Ostali su sadržaji restoran, kušaonica vina, sjenica i konoba.

Konoba sagrađena u tradicionalnom stilu od kamena kapaciteta 50-60 sjedećih mjesta, namijenjena je za kušnje i degustacije domaćih proizvoda ovog i susjednih domaćinstava.

Rustikalni ambijent "Petrove kleti", sjenica i restoran su namijenjeni kako gostima koji borave u kućama, tako i svima koji dolaze u ovaj kraj zbog odmora, rekreacije, lova ili uživanja u netaknutoj prirodi.

Gosti «SrCa prirode» će uživati ne samo u posebno ugodnom smještaju i vrhunskoj gastronomiji nego i u drugim rekreativnim sadržajima poput organizirane šetnje, vožnje biciklom ili kočijom, sezonskim berbama, branju šumskih plodova ili ljekovitog bilja, sportskim sadržajima u okolici ili poslovnim sastancima u osobitom ambijentu.

Gospodarstvo Srakovčić želi poticati razvoj i okupljanje proizvođača zdrave hrane i autohtonih proizvoda u regiji (vina, sira, meda,voća, suvenira…), uzgoj peradi i stoke, lokalnu pripremu proizvoda iz mesa.

U objektima «SrCa prirode» predviđaju se održavati izložbe i kušanje proizvoda ove i svih ostalih obitelji tog kraja čime će se pomoći razvoju ne samo turističke djelatnosti i gospodarstva nego i potaknuti demografski oporavak kraja.


Najave