Ministar Cappelli na svečanoj sjednici gradskog vijeća Novalje povodom dana Grada

Ministar turizma Gari Cappelli danas je sudjelovao na svečanoj sjednici gradskog vijeća Grada Novalje povodom dana Grada i obilježavanja 25 godina od konstituiranja prvog općinskog vijeća Novalje. Ministar je pohvalio smjer vodstva Novalje kada je u pitanju turizam: „Donijeli ste strategiju razvoja turizma do 2025. godine, a upravo je jasan cilj važan preduvjet za razvoj, stoga veseli što postoji sinergija turističkih dionika u destinaciji s istim ciljem - podizanje kvalitete cjelokupne ponude. Hrvatska je zanimljiva za investiranje, a već sljedeće godine Novalju očekuje izgradnja četiri nova hotela visoke kategorije s više od 600 novih kreveta što će dva puta povećati dosadašnje hotelske kapacitete.“

Obraćajući se okupljenima, gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo osvrnuo se na proteklu godinu svojeg mandata, istaknuvši pritom dobru suradnju javnog i privatnog sektora, kao i planove daljnjeg razvoja, kako po pitanju infrastrukture, tako posebice i u sektoru turizma koji zauzima značajno mjesto u gospodarskim aktivnostima ovog otočnog grada.
 
Svečana sjednica gradskog vijeća Grada Novalje održana je povodom dana Grada i Antonje - blagdana zaštitnika grada Novalje Sv. Antona, a u sklopu svečanosti proslavljena je i 25. obljetnica od konstituiranja općinskog vijeća Novalje.

Svečanoj sjednici su, uz ministra Cappellija, prisustvovali i saborski zastupnici Marko Vučetić i Vlaho Orepić, predsjednica Županijske skupštine Nada Marjanović, zamjenik župana Vice Nekić, gradonačelnici Sinja, Hvara, Staroga Grada, Gospića, Senja, Raba, Paga i Abenberga te načelnici općina Plitvička jezera, Kolan i Povljana.

Na kraju svečanosti dodijeljena su javna priznanja za doprinos u razvoju i boljitku Novalje.

Pisane vijesti