U Gospiću 50. jubilarna promocija ronjenja 'Pogled u plavo'

​Projekt 'Pogled u plavo' koji ima za cilj promociju Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ponude u ronjenju i ljepote hrvatskog podmorja postaje atraktivna manifestacija i za kontinentalni dio Hrvatske, pa se tako, tijekom dva dana proteklog vikenda, u ronjenju okušalo više od 250 Gospićana. Bio je to 50. jubilarni nastup ekipe projekta koji se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma. U organizaciji grada i Turističke zajednice grada Gospića, a u suradnji s agencijom Promocija ronjenja na Trgu Stjepana Radića u Gospiću bio je montiran 10 metarski bazen u kojem je bila postavljena i podvodna izložba fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Svi zainteresirani posjetitelji imali su jedinstvenu priliku roniti u potpuno kontroliranim uvjetima, pod punom ronilačkom opremom i u pratnji instruktora ronjenja te razgledavati ljepote hrvatskog podmorja koje prikazuje podvodna izložba fotografija.
 
Sudionike i posjetitelje projekta Pogled u plavo pozdravila je i pročelnica gradskog upravnog odjela za upravu i samoupravu, Ivana Kaleb Asić.
 
U sklopu projekta i u organizaciji TZ grada Gospića održana je i ekološka akcija čišćenja dijela rijeke Novčice.
 
„Rijeka Novčica je doista biser Gospića, a danas se nalazimo u ekološkoj akciji čišćenja rijeke kako bi omogućili našoj djeci svakodnevno kupanje u čistoj rijeci. Cilj ovakvih akcija je očuvanje naše prirode i okoliša, a za dobrobit svih Gospićana“, istaknula je Maja Strilić, direktorica Turističke zajednice grada Gospića.
 
U ekološkoj akciji čišćenja rijeke Novčice sudjelovali su ronioci Nemo-Adria Rescue tima, koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, članovi HGSS stanice Gospić, te Specijalistički ronilački tim DVD Jastrebarsko, „Jastrebovi“.
 
„Dubina rijeke Novčice je od 4 do 10 m, međutim slaba je vidljivost, a što se tiče čistoće rijeka je dosta čista i posljednjih godina rijeka ima sve veći broj kupača. Članovi HGSS-a podržavaju ovakve akcije te smo se sa zadovoljstvom pridružili i ovoj“, rekao je Josip Brozičević, pročelnik, HGSS stanice Gospić.
 
Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.
 
Nesebičnu pomoć u realizaciji besplatnih probnih ronjenja i podršku projektu dali su; REMAX bazeni, MARES oprema za ronjenje, PSS (Asocijacija u ronjenju), HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.), NEMO-ADRIA, Termostroj – Lučko dok je za fotografije zaslužan Marjan Prpić.
 
Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo www.pogleduplavo.hr, Agencije Promocija ronjenja www.promocija-ronjenja.hr te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija http://www.prvi.hr/narodni, SCUBAlife magazina www.scubalife.hr, ronilačkog web portala Gorgonija www.gorgonija.com te web portala Morski.hr http://morski.hr/.

Pisane vijesti