Turističko naselje Fenomen Plitvice: susret prirode i luksuza

Luksuzni resort, turisitčko naselje Fenomen Plitvice, otvoren ovoga proljeća u srcu Nacionalnog parka Plitvička jezera, oblikovan kao pravo ličko selo s drvenim kućama, naglašava nove trendove u turizmu. Smješten je u blizini Velikog slapa, okružen prirodom koja jednako privlači u sva četiri godišnja doba. Iza ovog luksuznog resorta stoji tvrtka Potestas u čijem je vlasništvu splitski hotel Park i luksuzna Villa Petra na Braču.

„Gradnja resorta trajala je nekoliko godina kako bismo zadovoljili stroga pravila o zaštiti okoliša. To nam je bilo iznimno važno s obzirom da se nalazimo u srcu jednog od najljepših nacionalnih parkova u svijetu. Da bi ovakvi projekti bili uspješni jako je važna sinergija investitora s lokalnom sredinom i odgovorno ponašanje prema okolišu“, kaže Jozo Tomaš, direktor tvrtke Potestas.
 
Fenomen Plitvice turističko je naselje koje se prostire na 142 tisuće četvornih metara na području Plitvica Sela. Čini ga devet drvenih kuća s elegantnim apartmanima, vrhunskim restoranom, opuštajućom spa zonom i mjestom za druženje uz roštilj.

Vrt s autohtonim biljem, teretana na otvorenom, jutarnja joga, igralište za djecu, naglasak na lokalnom i očuvanju prirodnih resursa, nema buke i gužve - tako izgleda odmor na ovom mjestu.

Pisane vijesti