Ministar Cappelli na svečanoj sjednici Skupštine Turističke zajednice Grada Hvara

Ministar turizma Gari Cappelli posjetit će u utorak, 15. svibnja 2018. godine Hvar i sudjelovati na svečanoj sjednici Skupštine Turističke zajednice Grada Hvara.

Svečana sjednica održava se povodom obilježavanja 150 godina bogate turističke tradicije u Hvaru.
 
Svečana sjednica Skupštine Turističke zajednice Grada Hvara održat će se u utorak, 15. svibnja, s početkom u 12:30 sati u Arsenalu, Kroz Burak 27, Hvar.
 
Začeci organiziranog turizma u gradu Hvaru sežu u 1868. godinu kada je grupa lokalnih entuzijasta utemeljila Higijeničko društvo u Hvaru (Societa Igienica di Lesina) s ciljem da „pribavi sve potrebno za ugodan boravak stranaca u ovom gradu“. Velika obljetnica 150. godišnjice organiziranog turizma na otoku Hvaru započela je 10. svibnja na blagdan sv. Prošpera, suzaštitnika grada Hvara, a cijela manifestacija trajat će do 15. svibnja. Posljednjeg dana manifestacije održat će se niz događanja s ciljem isticanja bogate hvarske turističke tradicije: otvorit će se izložba „150 godina hvarskog turizma“ u obnovljenoj galeriji u Arsenalu nakon čega će uslijediti svečana sjednica Skupštine Turističke zajednice grada Hvara.
 
Grad Hvar je 2017. godine posjetilo gotovo 200 tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta (+15%), a  najviše iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Švedske, Slovenije i Sjedinjenih Američkih Država. Dobre turističke rezultate grad Hvar ostvaruje i ove godine; u prvih četiri mjeseca 2018. bilježi  6.105 dolazaka (+12 %)  te 21.120 noćenja (+34%). 

Najave