Ministar turizma Damir Bajs uputio izraze sućuti slovačkom kolegi L'ubomíru JAHNÁTEKU

Mr. L'ubomír JAHNÁTEK
Minister of Economy
Ministry of Economy
Mierova 19
827 15 Bratislava 212
SLOVAKIA

Poštovani kolega,

prošla je nedjelja bila strašan, tužan dan i za Hrvatsku i za Slovačku. Vijest o tragičnom stradanju slovačkih građana šokirala je našu javnost, jer riječ je o jednoj od najtežih prometnih nesreća u tijekom ove sezone. Nedužni su turisti putovali autobusom i sreli se sa smrću i teškim ozljedama, umjesto s toplinom sunca i plavetnilom neba i voda Jadrana – strašan i razarajući udarac za sve nas.

Slovačka i Hrvatska su dvije prijateljske zemlje koje se međusobno podupiru, dijeleći mnogo toga zajedničkog. Dobri odnosi među državama uspješno se prelijevaju u turizam, a Slovaci često Jadran zovu „našim morem“. Ta činjenica čini ionako strašnu situaciju još tužnijom i u ovim trenucima duboko suosjećamo sa slovačkim narodom, posebice s obiteljima koje su ostale bez svojih najdražih.

Dragi kolega, primite izraze moje iskrene sućuti povodom tragične smrti Vaših sunarodnjaka u strašnoj autobusnoj nesreći koja se desila u Hrvatskoj, te posebno molim da izraze moje sućuti prenesete i obiteljima slovačkih turista koji su poginuli u nedjelju na autoputu. Znamo da je njihovu tugu nemoguće shvatiti u potpunosti. Budite uvjereni da Hrvatska osjeća njihovu bol.

Primite izraze mojeg dubokog poštovanja!

MINISTAR

Damir Bajs 
 
 



Pisane vijesti