​Ministar Cappelli na turističkom sajmu ATM u Dubaiju, od 22. do 25. travnja

Ministar turizma Gari Cappelli te direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, boravit će tijekom sljedećeg tjedna u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje će prisustvovati međunarodnom turističkom sajmu ATM Dubai (Arabian Travel Market) koji se ove godine održava od 22. do 25. travnja.
 
Turistički sajam ATM Dubai najveći je i najposjećeniji turistički sajam na Bliskom Istoku koji se ove godine održava po 25. jubilarni put. Na sajmu se očekuje oko 40.000 turističkih djelatnika i dužnosnika iz cijelog svijeta, a procjenjuje se da se tijekom sajma ugovore poslovi vrijedni oko 2,5 milijarde američkih dolara.
 
Tijekom svog boravka u Dubaiju, ministar Cappelli susrest će se s ministricom za međunarodnu  suradnju i izvršnom direktoricom EXPO 2020 Dubai, Reem Al Hashimy. Naime, Odlukom Vlade RH Ministarstvo turizma bit će koordinacijsko tijelo u pripremi sudjelovanja RH  na izložbi EXPO 2020 Dubai, a riječ je od jednom od najvećih globalnih, nekomercijalnih događaja od velikog gospodarskog i kulturnog značaja koji se održava svakih pet godina. EXPO 2020 održati će se u Dubaiju između 20. listopada 2020. i 10. travnja 2021. pod temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“.
 
Osim toga, ministar Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić također će održati i niz sastanaka s predstavnicima nekih od najznačajnijih svjetskih turoperatora i avioprijevoznika. Tako će se primjerice susresti s Thierryjem Antinorijem, izvršnim potpredsjednikom i glavnim komercijalnim direktorom tvrtke Emirates te Ghaithom Al Ghaithom, glavnim izvršnim direktorom tvrtke FlyDubai. Nadalje, susrest će se i Saifom Saeedom Ghobashom, izvršnim direktorom Uprave za kulturu i turizam Abu Dabija te Helalom Al Marrijem, izvršnim direktorom Uprave za turizam i komercijalni marketing u Dubaiju, a s kojima će razgovarati o dosadašnjoj i mogućnostima daljnjeg unapređenja suradnje na području turizma.

Najave