SREDIŠNJA TURISTIČKO-KULTURNA MANIFESTACIJA 'PODRAVSKI MOTIVI'

Ministar turizma Damir Bajs otvorit će u Koprivnici 4. srpnja 2008. najveću kulturnu i turističku manifestaciju Podravine, koja promovira svjetski poznato slikarstvo i kiparstvo naivnih umjetnika, folklornu i glazbenu baštinu te izvorne običaje kraja.

Projekt manifestacije započet je 1995. godine s osnovnom namjerom isticanja i promoviranja prepoznatljivih izvornih vrijednosti Koprivnice i cijelog kraja.

Središnji dio manifestacije čini poznato slikarstvo i kiparstvo naivne umjetnosti, bogata glazbena i folklorna baština, te jedan od najvećih sajmova starih zanata u Europi. Također, bit će predstavljene rukotvorine kroz ivanečki vez i prepoznatljiva gastronomska ponuda hrane Podravine s posebnim vrstama jela od kopriva.

Na sajmu naive na otvorenom predstavit će se više od 60 autora, koje predbosde znani slikari Ivan Večenaj, Mijo Kovačić, Martin Mehkek i mnogi drugi. U folklornom dijelu manifestacije osmišljena je „Podravska hiža“, opremljena tradicijskim elementima podravske kuće iz minulih vremena u kojoj će se predstaviti stari i gotovo zaboravljeni običaji. 



Najave