POTPISIVANJE UGOVORA O ORGANIZACIJI I SUFINANCIRANJU „IZLETNIČKIH TURISTIČKIH VLAKOVA“

Slijedom nastavka suradnje na jačanju turističke ponude Hrvatske, s naglaskom na kontinentalne regije, Ministarstvo turizma RH i HŽ Putnički prijevoz d.o.o. potpisat će Ugovor o organizaciji i sufinanciranju ovog projekta.

Potpisivanje ugovora održati će se u petak, 4. srpnja 2008. godine u 11.00 sati, VIP salon Glavnog kolodvora Zagreb, Tomislavov trg 11. 

Ovoga vikenda voze četiri izletnička vlaka:

  • U povodu manifestacije Podravski motivi vozit će izletnički vlak Koprivničanec-express na relaciji Zagreb GK - Koprivnica i natrag.
  • Izletnički vlak Žetalac-express vozit će na relaciji Zagreb GK - Županja i natrag, u povodu manifestacije 'Kruh naš svagdašnji - žetva i vršidba u prošlosti', jedine manifestacija takvog karaktera u Hrvatskoj koja svojom originalnošću već pet godina upotpunjuje turističku ponudu županjskog kraja.
  • Svake nedjelje u razdoblju od 22. lipnja do 17. kolovoza 2008. vozit će poseban kupački vlak Gubec-express za sve koji se u vrućim ljetnim danima žele osvježiti i zabaviti na bazenima Stubičkih Toplica.
  • Trinaestu godinu zaredom eko-turistički vlak Karlek prevozi putnike-izletnike u Ogulin u kojemu je uz bogati kulturno-umjetnički program (doček vila, vještica, mažoretkinja, KUD-ova) i gastronomsku ponudu (lokalni specijaliteti i pića), organizirano i nekoliko izleta. 


Najave