Ministar turizma u Vukovaru i Iloku: Pokroviteljstvo izboru Miss i Mr Hrvatske i potpora kulturnom turizmu

Povodom potpisivanja Ugovora o pokroviteljstvu Ministarstva turizma na projektu Izbora Miss i Mr Hrvatske 2008. ministar turizma Damir Bajs posjetio je Vukovarsku-srijemsku županiju. Prije potpisivanja ugovora, ministar Bajs je obišao Gradski muzej Vukovar, gdje ga je pozdravila gradonačelnica Zdenka Buljan. Potpisivanje ugovora održano je na ladanjskom imanju Principovac, gdje je uzvanike pozdravio suvlasnik iločkih podruma Juraj Mihaljević, a ministar turizma je poslije toga potpisao ugovor s Majom Šostar Kovačević, čime je Ministarstvo turizma postalo pokrovitelj izbora za Miss i Mr turizma Hrvatske, koji će se sljedeće godine i održati u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Potpisivanju ugovora nazočio je i državni tajnik za turizam Ivo Mujo, gradonačelnik Iloka Ivan Plazonić te Željko Cirba, član Županijskog poglavarstva.

Povodom potpisivanja Ugovora o pokroviteljstvu Ministarstva turizma na projektu Izbora Miss i Mr Hrvatske 2008. ministar turizma Damir Bajs posjetio je Vukovarsku-srijemsku županiju. Prije potpisivanja ugovora, ministar Bajs je obišao Gradski muzej Vukovar, gdje ga je pozdravila gradonačelnica Zdenka Buljan.

Ugovor je potpisan na ladanjskom imanju Principovac, gdje je uzvanike pozdravio suvlasnik iločkih podruma Juraj Mihaljević, a ministar turizma je poslije toga potpisao ugovor s Majom Šostar, organizatoricom Izbora za Miss i Mr Hrvatske, čime je Ministarstvo turizma postalo pokrovitelj Izbora, koji će se sljedeće godine i održati u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Potpisivanju ugovora nazočio je i državni tajnik za turizam Ivo Mujo, gradonačelnik Iloka Ivan Plazonić te Željko Cirba, član Županijskog poglavarstva.

Prigodom potpisivanja ugovora o pokroviteljstvu, ministar turizma je naglasio kako Ministarstvo turizma podupire raznolike manifestacije koje svjedoče o autohtonosti kraja, kao i one koje očuvanjem baštine razvijaju kraj i kao turističku destinaciju.


Kako je riječ o zabavno-glazbenoj manifestaciji koja će doprinijeti turističkoj promociji kako Vukovarsko-srijemske županije tako i čitave Hrvatske, Ministarstvo turizma smatra kako je, uoči glavnog hrvatskog izbora, kojeg će ove godine 6. srpnja izravno prenositi Hrvatska televizija, potrebno medijski osnažiti manifestaciju različitim kulturnim, ekološkim, zabavnim i gastronomsko-enološkim programima u raznim krajevima Lijepe naše.


Ministarstvo turizma ovime podupire prezentaciju kulturne (Gradski muzej Vukovar), gastronomsko-enološke ponude (Iločki podrumi, vinarija) te predstavljanje bogatstva i raznolikosti krajolika i razvoj kontinentalnog turizma.

U vukovarsko-srijemskoj županiji obnavljaju se stari smještajni kapaciteti, kao nova i kvalitetna ponuda toga područja koja se razvija na prirodnim resursima okoliša rijeke Dunav, vinograda i starih podruma, te kulturnim i drugim zbivanjima kojima se predstavlja bogatstvo baštine i tradicije. Ovaj kraj već sada obilaze turisti koji putuju brodovima, a kraj je uključen i u podunavske biciklističke rute. 


Pisane vijesti