Projekt 'Turizam duž rijeke Dunav'

Na inicijativu Uprave za sustav turističkih zajednica i selektivne oblike turizma, u bizovačkom hotelu 'Termia'e održan je sastanak o temi: 'Turizam duž rijeke Dunav - Biciklistička staza uz Dunav od Budimpešte do delte Dunava.

Sastanak u Bizovcu održan je nakon dvodnevnog obilaska terena buduće biciklističke rute, a sudjelovali su predstavnici lokalne uprave te turistički djelatnici Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.
Inicijator projekta «Biciklističke staze duž Dunava», od izvora do Delte, je GTZ - Njemačko društvo za tehničku suradnju, koje u više od 130 zemalja svijeta realizira razvojne programe i projekte s ciljem poboljšanja uvjeta života u zemljama u razvoju i tranzicijskim zemljama.

„Turizam duž rijeke Dunav“ međunarodni je projekt koji je iniciralo GTZ (German Organization for Tehnical Cooperation), uz potporu  njemačkog ministarstva gospodarstva, a koji je ove godine dobio i potporu Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Republike Hrvatske.

Među mnogim mogućnostima koje pruža rijeka Dunav, posebno se ističe cikloturistička staza duž riječnog toka. riječ je o jednoj od omiljenih europskih destinacija cikloturista iz Njemačke i Austrije te djelomično Mađarske. Projekt je iniciran ciljem da se kroz proširenje turističke ponude potakne regionalni i lokalni razvoj područja uz rijeku Dunav, uz istovremeno uključenje i umrežavanje postojećih turističkih i ostalih potencijala.
Uprava za sustav turističkih zajednica i selektivne oblike turizma podržava ovaj projekt koji omogućava razvoj turizma kao gospodarske perspektive Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije te daje značenje Dunavu kao simbolu europskog ujedinjenja i proširenja Europske Unije u jugoistočnoj Europi.
 



Pisane vijesti