POTPISIVANJE UGOVORA O POKROVITELJSTVU MINISTARSTVA TURIZMA NA PROJEKTU IZBORA MISS I MR HRVATSKE 2008

Povodom potpisivanja Ugovora o pokroviteljstvu Ministarstva turizma na projektu Izbora Miss i Mr Hrvatske 2008. ministar turizma Damir Bajs posjetit će Vukovarsku-srijemsku županiju, 1. srpnja 2008. godine.

Potpisivanje ugovora održat će se na ladanjskom imanju Principovac, poslije kojega će uzvanici obići stare iločke podrume.

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske preuzelo je pokroviteljstvo projekta Miss i Mr Hrvatske za ovu godinu, a sljedeće 2009. godine, izbor za Miss i Mr Hrvatske održat će se u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Kako je riječ o zabavno-glazbenoj manifestaciji koja će doprinijeti turističkoj promociji kako Vukovarsko-srijemske županije tako i čitave Hrvatske, Ministarstvo turizma smatra kako je, uoči glavnog hrvatskog izbora, kojeg će 6. srpnja izravno prenositi Hrvatska televizija, potrebno medijski osnažiti manifestaciju različitim kulturnim, ekološkim, zabavnim i gastronomsko-enološkim programima u raznim krajevima Lijepe naše.

Ministarstvo turizma ovime podupire prezentaciju kulturne (Gradski muzej Vukovar), gastronomsko-enološke ponude (Iločki podrumi, vinarija) te predstavljanje bogatstva i raznolikosti krajolika i razvoj kontinentalnog turizma. 

U vukovarsko-srijemskoj županiji obnavljaju se stari smještajni kapaciteti, kao nova i kvalitetna ponuda toga područja koja se razvija na prirodnim resursima okoliša rijeke Dunav, vinograda i starih podruma, te kulturnim i drugim zbivanjima kojima se predstavlja bogatstvo baštine i tradicije. Ovaj kraj već sada obilaze turisti koji putuju brodovima, a kraj je uključen i u podunavske biciklističke rute.
 



Najave