Australsko-hrvatski poslovni forum u Sydneyu

​U Sydneyu je u ponedjeljak u organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) održan australsko-hrvatski poslovni forum na kojem je sudjelovalo 20 predstavnika hrvatskih tvrtki i više od 100 predstavnika australskih kompanija, izvijestili su iz HGK-Komore Zagreb. Na skupu, koji je u ime hrvatskog poslovnog izaslanstva pozdravio predsjednik HGK Komore Zagreb Zlatan Fröhlich, je istaknuto kako postoje realne mogućnosti za povećanje robne razmjene, posebno u području energetike, elektroindustrije i prehrambene industrije i turizma, s obzirom na rastući broj australskih turista kojih je 2017. godine 210 tisuća posjetilo Hrvatsku.

U HGK-Komori Zagreb očekuju da će potpisivanje ugovora o slobodnoj trgovini između Australije i Europske unije doprinijeti povećanju ekonomske razmjene.

Napominju da u Australiji živi oko 200 tisuća hrvatskih iseljenika, koji su također važna spona u intenziviranju gospodarskih, kulturnih i društvenih veza između dviju zemalja.

Hrvatsko izaslanstvo će prisustvovati potpisivanju Ugovora o suradnji između gradova Osijeka i Canada Baya, a završit će posjet u Brisbaneu, gdje će biti održan poslovni forum s predstavnicima gospodarstva države Queensland.

Potporu organizaciji poslovnog foruma pružile su australsko-hrvatske gospodarske komore koje djeluju u Sydneyu, Melbourneu, Perthu i Adelaideu, veleposlanstvo RH u Canberri i generalni konzulat u Sydneyu. (Hina)

Ostale vijesti