U organizaciji konobe Pelegrini i njezina vlasnika Rudija Štefana, nedavno označene Michelinovom zvjezdicom te uz potporu Grada Šibenika, danas i sutra održava se međunarodni kongres gastronomije i ugostiteljstva „Chefs' Stage“ koji će okupiti regionalne lidere u gastronomiji i ugostiteljstvu koji će u prijateljskoj atmosferi potaknuti zajedničku kreativnost, istraživanje i razmjenu znanja i iskustava.
Misija organizatora je povezati sudionike gastronomske i ugostiteljske scene i kreirati patformu koja povezuje regionalne lidere te potaknuti razmjenu iskustava i znanja te podržati održivi razvoj ugostiteljstva i turizma definiranjem lokalnog gastronomskog nasljeđa.
Upravo zbog toga puno je truda uloženo u dovođenje vrhunskih internacionalnih chefova te svjetskih opinion makera i novinara koji pišu o gastronomiji.
Tijekom dva kongresna dana „
Chefs' Stage“, na programu je niz masterclassova, koje će održati 20-ak međunarodnih gostujućih chefova te panel rasprava s temama:
- SWOT ANALYSIS OF REGIONAL GASTRONOMY
- SERVICE
- CROATIAN FOOD/INGREDIENTS
- CREATING A TOURIST DESTINATION
- LOCATION ZERO CUISINE
- EDUCATION – creating a career path in hospitality
- SMALL PRODUCERS
- LAWS & REGULATIONS
- CREATING LUXURY
Vizija Chefs’ Stage je postati gastronomska pozornica kojoj je glavna tema regionalna gastronomija, a glavni cilj pokazati da je ona vrijedna svjetske pažnje te osnivanje fondacije 'Budi Foodie' koja će brinuti o edukaciji mladih talenata u gastronomiji i ugostiteljstvu te usmjeravati ih na školovanje.
Također, cilj je okupljati sve sudionike regionalne ugostiteljske scene: chefove, restoratere, hotelijere, profesionalce u industriji, proizvođače, dobavljače, goste, novinare, opinon makere, kao i :
- stvarati prijateljsku atmosferu koja će poticati zajedničku kreativnost i istraživanje;
- poticati kulinarsku znatiželju i razmjenu znanja i iskustva;
- sustavno povećavati mrežu „mali proizvođač – restoran“;
- povezati regionalnu gastronomsku zajednicu te svjesno zajedničkim snagama planirati buduće pravce regionalne gastronomije, prepoznavati trendove te nalaziti načine kako ih uspješno implementirati u lokalne kuhinje;
- njegovati kulinarski talent i ukazati na ljepotu rada s ljudima u ugostiteljstvu;
- definirati lokalna gastronomska nasljeđa kao početnu točku nadogradnje lokalne kuhinje;
- artikulirati aktualne probleme profesije te predlagati rješenja;
- konstruktivno kritizirati zakonske okvire kako bi kreirali konkurentan turistički proizvod;
- naglašavati važnost održivog razvoja ugostiteljstva i turizma.
Konoba Pelegrini
Najave