​Pomoćnica ministra turizma primila izaslanstvo gradske skupštine HwaCheon - Gun iz Republike Koreje

Pomoćnica ministra turizma Olivera Shejbal, primila je 14. srpnja 2017. godine, u službeni posjet izaslanstvo gradskog vijeća grada HwaCheon - Gun iz Republike Koreje predvođeno predsjednikom Gradske skupštine, Choi Jinkyuom. Pomoćnica ministra turizma Shejbal naglasila je kako turistički promet iz Republike Koreje kontinuirano raste te je u prvih šest mjeseci ove godine zabilježen rast od 26 posto u dolascima turista iz Republike Koreje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kao dokaz dobre suradnje, nedavno je potpisan sporazum između Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije i Sveučilišta Gyeongju.

Republika Hrvatska i Republika Koreja aktivno i kvalitetno surađuju i multilateralno, primjerice, u sklopu UNWTO-a i OECD-a, a Hrvatska turistička zajednica zajedno s Turističkom zajednicom Slovenije već nekoliko godina zaredom uspješno provodi zajedničku turističku promociju na tržištu Republike Koreje.

Na sastanku su predstavljene osnovne informacije o glavnim značajkama i razvoju hrvatskog turizma, o Strategiji razvoja hrvatskog turizma do 2020. godine te o akcijskim planovima izrađenim u njezinu okviru. Ideja je da se ulaže u različite vrste turizma kako bi se privuklo što više turista, dakle pojačao turistički promet, produljila sezona i povećala kvaliteta usluga, pri čemu je iznesen i pregled turističkog prometa i profil turista iz Republike Koreje, njihove preferencije, proizvodi i usluge koje pojačano traže.

Predstavnik Republike Koreje zahvalio je na prezentaciji i izrazio želju za jačanjem turističke suradnje te ukazao na mogućnosti povećanja prometa s ovog važnog tržišta koje ima puno potencijala, i u tom je smislu iskazao spremnost za suradnju. Također, najavio je održavanje Zimskih olimpijskih igara, kojima će 2018. godine domaćin biti Republika Koreja, odnosno provincija Gangwon-do (Pyeongchang, Gangneung i Jeongseon), a koja je zimski raj za ljubitelje zimskih sportova.

Pisane vijesti