DRŽAVNI TAJNIK GRGIĆ NA „DANU KULTURNOG TURIZMA“

Državni tajnik Branko Grgić nazočit će sutra, 14. svibnja 2008. središnjem događaju nacionalnog „Dana kulturnog turizma“ koji će se održati u prostoru galerije Ivana Meštrovića u Splitu, uz stručni skup „Kulturna baština kao turistički proizvod“. Nacionalni dan kulturnog turizma održava se u Splitu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Splitsko–dalmatinske županije i suradnji s Splitsko–dalmatinskom županijom, Gradom Splitom, Turističkom zajednicom Grada Splita te ostalim turističkim zajednicama.

Državni tajnik Branko Grgić nazočit će sutra, 14. svibnja 2008. središnjem događaju nacionalnog „Dana kulturnog turizma“ koji će se održati u prostoru galerije Ivana Meštrovića u Splitu, uz stručni skup „Kulturna baština kao turistički proizvod“.

Nacionalni dan kulturnog turizma održava se u Splitu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Splitsko–dalmatinske županije i suradnji s Splitsko–dalmatinskom županijom, Gradom Splitom, Turističkom zajednicom Grada Splita te ostalim turističkim zajednicama.

Na stručnom skupu nazočnima će se obratiti predavači iz zemlje i svijeta. Među ostalima, o suradnji između kulture i ostalih subjekata govorit će Stephen J. Hodes, konzultant za umjetnost, kulturu i turizam iz Nizozemske, a o šansama i problemima u suradnji kulturnog i turističkog sektora na primjeru Njemačke, Heinz Buri, ataše za kulturu, Berlin Tourismus Marketing.

O kulturnom turizmu kao pokretačkoj snazi razvoja kulture i turizma govorit će direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić, o odnosu centra i periferije u turističkoj ponudi trogirskog kraja govorit će predstavnik Ministarstva kulture, odnosno pročelnik Konzervatorskog odjela u Trogiru Radoslav Buzančić.

Direktor TZŽ Splitsko – dalmatinske Mili Razović govorit će o UNESCO-u i turističkoj ponudi Splitsko–dalmatinske županije, a direktor TZG Splita Vedran Matošić o događanjima i kulturi u europskim gradovima.

Stručni skup završit će predavanjem Joška Belamarića, pročelnika Konzervatorskog odjela u Splitu na temu „Kulturni potencijali Dalmatinske Zagore“.

Nakon stručnog skupa sudionici će upoznati atrakcije kulturno–turističkog proizvoda Splitsko–dalmatinske županije, uz obilazak galerije Ivana Meštrovića, posjet tvrđavi Klis te Saloni kao i razgledati grad Split. Ovom se prigodom otvara i salon „Croata“ na Peristilu, a posjetitelji će moći pogledati izložbu „Iz povijesti i prapovijesti kravate“. Uz smjenu straže cara Dioklecijana započet će tradicionalna večera u Dioklecijanovim podrumima koju će popratiti i nastup solista Opere HNK Split.

„Dan kulturnog turizma“ prate i sadržaji za široku publiku kao što su besplatni stručni razgledi kulturnih institucija, koncerti, tradicijska gastro ponuda i eko sajam na rivi i simbolično vezanje kravate na splitskim spomenicima.



Najave