Ministar Cappelli na otvorenju Sportskih igara mladih u Prelogu

Ministar turizma Gari Cappelli prisustvovao je svečanosti otvorenja 21. sportskih igara mladih u Prelogu. Igre je otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković. Veliko događanje na terenima sportskog parka Mladost započelo je paljenjem plamena 'Turneje radosti'. Plamen je upalio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković koji je tom prilikom izjavio: „Ovo je izvrsna inicijativa koja je u proteklih 20 godina okupila skoro milijun mladih“, istaknuvši da su ove igre prilika da se mladi druže, stječu nova iskustva, razvijaju fizičku aktivnost i kroz sport stječu temeljne životne vrijednosti i načela.

Ceremoniji su, uz brojne goste, prisustvovali državna tajnica Središnjeg ureda za sport, Janica Kostelić, gradonačelnik grada Preloga, Ljubomir Kolarek te predsjednik organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić.

Sportske igre mladih, održavaju se od 1996. godine, a cilj manifestacije je promicanje zdravog pristupa životu i pozitivnih socijalnih vrijednosti kroz druženje i sport među djecom i mladima. Igre se trenutno održavaju u tri zemlje - Hrvatska, BiH i Srbija, u 10 sportova - mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. U proteklih 20 godina, Igre su okupile više od milijun djece i mladih, a samo u 2016. godini sudjelovalo je oko 150 tisuća natjecatelja u sve tri zemlje. 

Sportske igre mladih organizirane su pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i uz podršku Vlade Republike Hrvatske.

Nakon svečanosti otvorenja, ministar Cappelli sastao se s gradonačelnikom grada Preloga, Ljubomirom Kolarekom koji je ministru predstavio aktualne turističke projekte poput „Sajma cvijeća“, ali i buduće planove razvoja grada koji mogu dodatno oplemeniti turističku ponudu poput „Rimskih igri u Prelogu“, „Prelog u pokretu - II. Faza“, „Dječji poligon uz Dravu“.

Stranica