Split: Na Adriatic Gastro Showu izlaže oko 700 tvrtki

Na 4. međunarodnom festivalu gastronomije i turizma Adriatic Gastro Show, koji je u srijedu otvoren u splitskoj Spaladium Areni, na 200 izložbenih prostora izlaže oko 700 tvrtki iz 17 zemalja svijeta. Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban na otvorenju je istaknuo kako se na sajmu vidi što Splitsko-dalmatinska županija može ponuditi u turističkoj sezoni. "S ovog sajma bi svakako izdvojio naše autohtone proizvode, među kojima soparnik, domaća janjetina, luk iz Ljubitovice i Bristivice, maslinovo ulje od oblice, vino iz Imotske krajine i s otoka. Čovjek jednostavno ne može, a da ne poželi biti domaćin-gost u svojoj županiji", rekao je Boban, najavljujući da će se krajem travnja prezentacija Splitsko-dalmatinske županije održati u Londonu.

Zamjenik splitskog gradonačelnika Nino Vela podsjetio je da je Split prošlogodišnji šampion turizma i najbolja city break destinacija. Turizam je značajna grana i poticaj za gospodarski razvoj Splita, rekao je, ističući kako ovakvi sajmovi promoviraju turizam i gastronomiju, a grad će financijski, ali i na svaki drugi način i organizacijski, pomagati takve sajmove kako bi unaprijedili ponudu grada, županije i cijele Hrvatske.

Sajam Adriatic Gastro Show održava se od 7. do 10. veljače, a organizatori ističu kako je riječ o najvećoj i najkvalitetnijoj HORECA (hotel/restoran/cafe) sajamskoj manifestaciji u regiji, koja na 12 tisuća četvornih metara ugošćuje najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva, turizma te tvrtki u sektoru ugostiteljstva i opremanja prostora. Sajam je prilika da turistička i gastro industrija približe svoju ponudu posjetiteljima, a ne samo profesionalcima, kao i da se učvrste dosadašnji i sklope novi poslovni kontakti.

Sajam prati i bogat popratni program pa će posjetitelji uz ostalo moći uživati u cooking showu, organiziranim posjetima hotelskih lanaca, natjecanju žena barmena - 2. PIPI - Lady's cupu, a predviđen je i niz stručnih predavanja o aktualnim temama, itd..

U okviru sajma bit će održan i Regionalni forum obiteljskog turizma, kojega organizira Hrvatska gospodarska komora, a na kojemu će privatnim iznajmljivačima biti predstavljeni novi trendovi u turizmu, mogućnosti financiranja iz EU fondova, zakonska regulativa, mogućnosti suradnje s turističkim agencijama, itd.

(Hina/FaH)

Ostale vijesti